Sremska policija uhapsila je Mija L. (36) i Dražena P. (36) sa područja Inđije zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenja. Oni su privedeni istražnom sudiji Opštinskog suda u Inđiji, koji im je nakon saslušanja odredio pritvor.

Policija sumnja da su njih dvojica od januara do 29. oktobra ove godine, na području Inđije, prodavali neocarinjeno dizel gorivo, kupljeno na stranim brodovima prilikom plovidbe Dunavom kroz Srbiju. Gorivo je dopremano kamionom marke TAM sa montiranom metalnom cisternom zapremine 10.000 litara i istakano u podzemne rezervoare benzinske pumpe D.O.O. „Pop“ u Novom Slankamenu.

Policija sumnja da je Dražen P. izvršio i krivično delo poseban slučaj falsifikovanja isprave, stavivši lažne registarske oznake na kamion. Pretresom stanova, pomoćnih prostorija i vikendica osumnjičenih u Beški i Krčedinu, policija je pronašla pet pumpi za pretakanje, 14 rebrastih creva za istu namenu, izvesnu količinu dizel goriva i pisanu evidenciju o ukupnoj zaradi ostvarenoj prodajom naftnih derivata.

Uvidom u poslovnu dokumentaciju i sravnjivanjem zaliha goriva sa knjigovodstvenim stanjem u benzinskoj pumpi „Pop“, tržišna inspekcija je konstatovala manjak od 2.304 litre dizela. Zbog osnovane sumnje u inostrano poreklo goriva, a po nalogu tržišne inspekcije, ovlašćeni radnici „Jugoinspekt Beograd“ uzeli su uzorke dizel goriva iz rezervoara pomenute pumpe i kamiona kojim je dopremano gorivo, pa će po izvršenim analizama biti preduzete odgovarajuće mere. U toku je i kontrola terenske poreske inspekcije, a policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj i utvrđivanju ukupnog iznosa materijalne štete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari