Osumnjičeni za pretnje maloletniku izneo odbranu, zabranjeno mu da prilazi dečaku 1Viši sud u Beogradu Foto: Radmila Marković/Danas

Javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušao je osumnjičenog N. P. koji se sumnjiči da je 30. maja, nakon sto su se sukobile dve grupe osnovaca, dečaku izrekao niz uvreda i pretnji koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu.

On se tereti da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosi i krivično delo Zlostavljanje i mučenje.

Naime, sumnja se da je N. P. nakon sukoba dve grupe osnovaca na teritoriji opštine Savski venac, u blizini autokomande, uočio oštećenog dečaka, sustigao ga, zatim mu izrekao pretnje koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu, rekavši mu da će ga „naći i ubiti“ kada napuni 18 godina, njegovog oca i majku, a pretio je njegovom bratu ili sestri.

Nakon navedenog događaja dežurni javni tužilac je 5. juna odredio zadržavanje u trajanju od 48 časova prema N. P.

Osumnjičeni N. P. je 7. juna pred postupajućim javnim tužiocem saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela, kojom prilikom je izneo odbranu, navodeći svoje razloge i viđenje predmetnog događaja.

Imajući u vidu da N. P. ima uredno prijavljeno prebivalište, da je izneo svoju odbranu, kao i da je neosuđivano lice, tužilaštvo je stavilo obrazložen predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema njenu izrekne mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim.

Tužilaštvo će u dokaznom postupku u kratkom roku ispitati oštećenog i svedoke događaja, narediće eventualno neophodna veštačenja, prikupiti obaveštenja i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će biti doneta odluka, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari