Osumnjičeni za ubistvo devojčice iz Bora koji se branio ćutanjem danas ide u tužilaštvo da iznese odbranu 1Foto: Miljko Stojanović

S.J. koji je osumnjičen za ubistvo devojčice iz Bora D.I. (2) danas u 10 časova će u Višem javnom tužilaštvu izneti svoju odbranu.

Dok je drugoosumnjičeni D.D. priznao delo u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, prvoosumnjičeni S.J. se do sada branio ćutanjem.

Kako je Danas i najavio, on će biti izveden danas oko 10 časova pred Više javno tužilaštvu u Zaječaru, jer je prošle nedelje preko svog branioca zatražio da iznese svoju odbranu.

Kako do sada nema materijalnih dokaza, niti je telo devojčice pronađeno, sve oči javnosti su uprte u S.J. odnosno da li će u tužilaštvu da prizna delo za koje se tereti i da li će možda da saopšti tužilaštvu gde se nalazi telo devojčice iz Bora za koju se sumnja da je ubijena.

Danka Ilić nestala je 26. marta ove godine, a posle potrage duge 10 dana, dvojica osumnjičenih su, prema navodima policije, priznali da su ubili devojčicu i njeno telo zakopali na deponiji nedaleko od Banjskog polja, odakle je kasnije telo prebačeno na drugu lokaciju i još uvek nije pronađeno. Prilikom istrage, preko 500 tragova izuzeto je iz vozila u kojima su se nalazili osumnjičeni i ubijena devojčica.

Ni na jednom nisu pronađeni biološki tragovi male Danke. Ostalo je da se izveštače još neki DNK tragovi, a kako iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru kažu za Nova.rs, pomenute analize još uvek nisu gotove.

Iz tužilaštva je ranije za Danas potvrđeno  da su tačni navodi da je jedan od osumnjičenih S.J. spreman da iznese svoju odbvranu, te da je to najavio preko svog advokata.

„Istina je da je Srđan Janković odlučio da iznese svoju odbranu. O tome nas je obavestio preko svog advokata. Saslušanje će, najverovatnije, biti održano sledeće nedelje“, rečeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari