U Svečanom salonu Gradske skupštine u Požarevcu upriličen je prijem za članove FK,,Presing“ iz Požarevca čiji su igrači, rođeni 1998. i 1999.godine, na prvom ,,Balcan olympus cupu“ u Katerini u Grćkoj osvojili prvo mesto.

Uspeh je izboren u konkurenciji ekipa iz Hrvatske, Grčke, Albanije, Makedonije i Srbije. Vladimir Vlajović, direktor i trener u FK,,Presing“ističe da je ovaj uspeh izboren ubedljivim pobedama nad ekipama iz Grčke i Makedonije.

– Iako ekipa nije nastupila u kompletnom sastavu, jer je zbog obaveza prema reprezentaciji Srbije bio odsutan Ognjen Novaković, mi smo savladali sve protivnike a naš član Stefan Miladinović proglašen je za najboljeg igrača turnira. U našem timu je i najbolji golman ovog takmičenja Dušan Marković. Nama nije bio prevashodni cilj osvajanje prvog mesta već da se naši mladi igrači nadigravaju sa vršnjacima, stiču međunarodno iskustvo za dalje usavršavanje kako bi postali vrhunski fudbaleri. Za sada oni su na dobrom putu jer je to generacija, koja je u poslednje četiri godine u minimaksi ligi Požarevca, Braničevsko-Podunavskoj ligi škola fudbala i fair play ligi Beograda, osvajala prva mesta i pokazala da je apsolutno najbolja, priča trener Vlajović.

Dušan Marković, učenik šestog razreda OŠ,,Vuk Karadžić“ iz Smederevske Palanke, dok u ruci drži pehar najboljeg golmana turnira, priča da je u Grčkoj sve bilo super a posebno mu je drago što su u borbi za prvo mesto savladali vršnjake grčke ekipe ,,Panatenaikos“ sa 5:4. Njegov drug Stefan Miladinović, učenik OŠ ,,Sveti Sava“ iz Požarevca, koji je proglašen za najboljeg igrača u Grčkoj kaže da je na turniru postigao tri gola ali da mu je najdraži onaj u finalu protiv ekipe,,Panatenaikosa“.

– Fudbal igram već sedam godina i želja mi je da postanem odličan igrač i da kad odrastem nastupam za reprezentaciju Srbije. Uzor mi je Mesi i voleo bih da budem dobar kao on, otkriva svoje želje ovaj talentovani dečak iz Požarevca.

Balcan olympus kup održan je u gradu Katerina u Grčkoj od 26. do 3o.aprila ove godine a osvajačima kupa na postignutom uspehu je na prijemu, u ime lokalne samouprave, čestitao i poželeo nove uspehe predsednik Gradskog sportskog saveza Požarevca Slobodan Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari