Zajednički dolazak na konferenciju Duška Vujoševića i Bogdana Bogdanovića uoči večerašnjeg duela između Partizana i Lokomotive (20.45), bio je pokazatelj da je došlo do pomirenja na relaciji trener-najbolji igrač, nakon što je bek crno-belih na meču sa MZT drugo poluvreme proveo na hlađenju u svlačionici zbog nedisciplinovanog ponašanja.

Ruski velikan dolazi u Beograd baš u nevreme, ne samo zbog ozbiljnog minusa u prestonici, već iz razloga što će i na klupi crno-belih biti dosta prohladno, s obzirom na skroman broj igrača u rotaciji prouzrokovan brojnim povredama. Zato će podrška navijača u Kombank areni večeras biti od nasušne važnosti za srpskog šampiona u petom kolu TOP 16 faze Evrolige.

– Dolazi nam ozbiljan protivnik. Poslednjih godina Lokomotiva je projekat ruskih železnica. Uložili su velika novčana sredstva, što im se i vratilo prošlosezonskim osvajanjem Evrokupa. Njihovom uzdizanju značajno su pomogli i naši treneri Aca Petrović i Božidar Maljković. Oni imaju kvalitet za prolaz među osam najboljih. Poseduju čvrstinu u reketu zahvaljujući Mariću i Hendriksu, dvojici vrlo snažnih centara. Odličnu kontrolišu skok kako u napadu, tako i odbrani jer poseduju krilne centre koji značajno šire igru. Dolaze nam u nepovoljnom trenutku. Nismo nadomestili povredu Milosavljevića u smislu pojačanja ili osposobljenja onih koji bi borbenošću nadoknadili njegov izostanak. Nemam veliku kulturu poznavanja američke košarke, ali u svakom slučaju u što kraćem roku moramo da pronađemo novog igrača. Publika prepoznaje momenat u kome se nalazimo i uz njihovu pomoć verujem da ćemo proizvesti kolektivan napor čija bi posledica bio uspeh – istakao je Duško Vujošević.

Partizan poslovično, pogotovo u situaciji kada su van stroja Bertans, Vesterman, Milosavljević i Tepić, svoju igru mora da bazira na velikom ulaganju energije u oba pravca i goli entuzijazam. Plasmanom u Top 16 napravljen je uspeh, koji bi bio još veći i ravan čudu ukoliko bude upotpunjen novom pobedom.

– Partizan jednostavno nema nikakav luksuz, već mora da daje maksimum na svakom meču. Lokomotiva je umela da trijumfuje u gostima u dosadašnjem delu Evrolige, a mi ćemo pokušati da se osvetimo za njihovu pobedu u Beogradu. Plasmanom u Top 16 napravili smo uspeh, a svaka naredna pobeda bila bi ravna čudu i to nije normalna stvar u nenormalnim okolnostima u kojima radimo. Lovernj ima problem sa žuljevima što mu otežava kretanje, lakše bismo rešili situaciju da nam raspored nije prenatrpan. Tepić nema rupturu, već istegnuće zadnje lože, što zahteva mirovanje od sedam dana – sa dozom olakšanja zaključio je trener Partizana.

Biće Partizana i kada ne bude Vujoševića

– Protiv mene je počela organizovana kampanja nakon povrede Milosavljevića. Ona potiče iz jasnih centara vođena interesima bez ikakve obaveze prema istini, što je mizerno. Shvatam frustraciju kao posledicu toga što smo 12 godina zaredom prvaci zemlje koja je u tom periodu menjala imena, ali ne i šampiona u košarci, što je postala konstanta, ali naslađivati se nečijom nevoljom zaista je mizerno. Biće Partizana i kada ne bude Vujoševića – poentirao je prekaljeni stručnjak.

Bogdanović: Biću lider

– Ono što se desilo na meču sa MZT bila je posledica nepotrebne diskusije u svlačionici. Nema osvrtanja na ono što se dogodilo. Dolaze novi mečevi i prilike za dokazivanje. Liderska uloga je za mene novo iskustvo, ali mislim da se dobro borim sa povećanom dozom odgovornosti – pokušao je da objasni Bogdanović trenutno raspoloženje nakon ispada na poslednjem meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari