Osveženje stiglo na zapad Srbije, u okolini Užica padao grad 1Foto: RTS/printscreen

Posle nekoliko tropskih dana, jak pljusak praćen grmljavinom zahvatio je jug Zlatiborskog okruga. Na Jelovoj Gori kraj Užica bilo je i krupnog grada. Nevreme se sporo premešta ka severoistoku ka Moravičkom okrugu.

Jako nevreme sa pljuskovima, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je večaras Zlatiborski okrug, okolinu Bajine bašte, Požege i Kosjerića.

Jako nevreme sa pljuskovima, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je večaras Zlatiborski okrug, okolinu Bajine bašte, Požege i Kosjerića.

Na Jelovoj Gori kraj Užica bilo je i krupnog grada. I dalje grmi i seva, iako je kiša prestala da pada, javljaju dopisnici RTS-a.

U Požegi je padala kiša, a za sada nema informacija da li je negde bilo i grada.

Prema najavi RHMZ-a, jako grmljavinsko nevreme, koje je zahvatilo jug Zlatiborskog okruga je slabo pokretno i sporo će se premeštati ka severoistoku ka Moravičkom okrugu.

RHMZ upozorava da se večeras i u Šumadiji i na širem području Beograda očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom.

U Beogradu u 21 čas izmereno je 34 stepena, u Kikindi, Loznici i Smederevskoj Palanci 32, dok je trenutno najsvežije na Zlatiboru 17 stepeni.

Inače, vreli talas se nastavlja. Sutra u većini mesta pretežno sunčano vreme. I dalje je na snazi crveni meteo-alarm. Najviša dnevna temperatura do 40 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari