Otac oštećenog rekao da će „debelo da plati“: Novinarki N1 nuđen novac na suđenju inspektorima 1Foto: Pixabay/succo

Novinarki Televizije N1 Ani Novaković u četvrtak je, dok je pratila suđenje inspektorima Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, otac Benjamina Hasanagića, jednog od oštećenih, rekao „da napiše članak posle suđenja i da joj za to debelo plati“.

Inspektore Miloša Kneževića, Milana Isakova i Miloša Vešovića Više javno tužilaštvo u Beogradu, osim za zloupotrebu službenog položaja, tereti i da su u septembru 2022. godine pretukli dvojicu mladića od kojih je jedan zadobio teške telesne povrede. To se dogodilo prilikom pokušaja da inspektor Isakov naplati dug od ukupno 13.000 dinara za iznajmljivanje tri nargile.

Zbog toga su danas ispitana dvojica oštećenih mladića, momak koji ih je sa inspektorom upoznao radi rentiranja nargila, kao i supruga inspektora Isakova.

U jednom trenutku se pred sudijom povela rasprava zbog kontradiktornosti u iskazu jednog od svedoka. Naime, on je najpre kazao da nije bio u strahu kada mu je inspektor Isakov prilikom susreta u septembru 2022. pokazao službenu legitimaciju i da su imali „sasvim normalnu komunikaciju“. Svega desetak minuta kasnije jasno je rekao da „jeste bio u strahu“, nakon pokazivanja službene legitimacije.

Svi u sudnici su pokušavali da rastumače da li je svedok rekao najpre da se nije plašio, a onda i da jeste. U toj raspravi čulo se i reagovanje novinarke Ane Novaković koja se obratila sudiji i za svedoka prokomentarisala da „jeste rekao“.

Otac Benjamina Hasanagića koji se u procesu protiv inspektora vodi kao oštećeni, a koji je sedeo iza novinarke N1 prvo ju je upitao „Šta si ti“, a kada je ona rekla da je novinarka, pitao je: „Hoćeš da napišeš članak posle ovoga i da ti debelo platim“. Tom prilikom je gestikulirao prstima kao da broji novac, prenosi N1.

Ana Novaković je reagovala i poručila mu je da treba da ga bude sramota, a sudiji Milanu Grkiniću, koji je pitao o čemu se radi, prijavila je da joj je nuđen novac.

Grkinić je zatražio od Hasanagića da napusti sudnicu, što je ovaj i uradio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari