Otac osumnjičenog za ubistvo D.I. (2) iz Bora 29. maja izlazi iz pritvora 1foto: M.M./ATAImages

R. D. (70), ocu D. D. (50) koji je osumnjčen da je zajedno sa kolegom S. J. (50) ubiodevojčicu  D. I. (2) iz Bora, 29. maja ističe dvomesečni pritvor u kome se nalazio zbog krivičnog dela Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, te će on biti pušten na slobodu krajem maja.

Glavni viši javni tužilac VJT u Zaječaru Miodrag Canović za Danas je izjavio da će otac osumnjičenog za ubistvo devojčice D.D. (50) biti pušten na slobodu 29. maja kada mu ističe dvomesečni pritvor.

Otac osumnjičenog D.D. je osumnjičen za krivično delo Pomoć izvršiocu posle izvršenog krivičnog dela i određen mu je pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, kao i zbog mogućnosti da će uništiti ili sakriti dokaze.

„Osumnjičenom R.D. (70) pritvor ističe 29. maja. Opasnost od uticaja na svedoke više ne postoji, a za krivično delo za koje se sumnjiči nije moguće provesti više od dva meseca bez podignute optužnice“, kaže za Danas postupajući tužilac Miodrag Canović.

Podsetimo, zbog istog dela je bio priveden i sin R.D. i rođeni brat glavnoosumnjičenog D.D. On je preminuo u policijskoj stanici u Boru samo dan nakon što je priveden. MUP se tada oglasio saopštenjem da je osumnjičeni preminuo od infarkta. Međutim, VJT u Zaječaru je naložilo da se uradi obdukcija tela osumnjičenog.

Iako se o rezultatima obdukcije ni jedna institucija nije zvanično oglasila, sva je prilika da je brat osumnjičenog D.D. preminuo nasilnom smrću. Tome u prilog ide i pisanje Radara koji je prvi objavio ovu vest, da bi zatim VJT u Zaječaru tražilo izuzeće iz ovog predmeta pa je predmet prosleđen VJT u Nišu.

Ono što je još indikativno, je to što je VJT u Nišu poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Sektoru unutrašnje kontrole povodom ovog slučaja, što se ne bi dogodilo da je obdukcioni nalaz pokazao da je osumnjičeni umro prirodnom smrću.

Prošle nedelje iznenada je preminula i majka osumnjičenog D.D. Tužilaštvo je naložilo da se uradi obdukcija i u slučaju smrti ove žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari