Otišao u Košutnjak da trči i nije se vratio: Kako je pre 22 godine otet i ubijen Ivan Stambolić?

Ostavite komentar


  1. Mislim da tacan motiv ubistva Ivana Stambolica cak nije utvrdio ni sud, koji je doduse doneo na jedvite jade neku presudu.
    Cini mi se da se upravo u poslednjem pasusu ovog vaseg teksta krije veza sa motivom za ovo ubistvo.
    Stambolic je vec bio u godinama i nije hteo da se vrati u svoju prethodnu fotelju u predsednistvu Srbije, jer je kao i Sloba znao da ce svaka vlast u Srbiji posle 5.oktobra biti SLABA VLAST, pa makar je i on predvodio ponovo. Vec je hteo da ostane u JUMBES banci i radi na unosenju ANONIMNOG KAPITALA, IZNETOG IZ DRUSTVENIH PREDUZECA DEVEDESETIH. I pranju novca.Koji se ovih 20 godina sa zapada sve vrème prao i pere, u Srbiji.
    Namece se vrlo bizaran zakljucak da je STAMBOLIC UBIJEN ZBOG FOTELJE U JUMBES BANCI, A NE NA ANDRICEVOM VENCU, U PREDSEDNISTVU KAKVO JE UVREZENO MISLJENJE U JAVNOSTI. Dakle motiv ubistva Stambolica je koristoljublje.

    1. Stambolić je još 1997. godine smenjen sa mesta direktora JUBMES (a ne jumbes) banke.
      A što se tiče nalogodavca, mnogo verovatnije je da je to bila „Ona“, a ne „On“. Nije se džabe tih godina pričalo – ko iznervira „Njega“ dobije batine, završi u zatvoru, dobije etiketu „strani plaćenik/domaći izdajnik“ i tome slično; a ko iznervira „Nju“ – dobije metak – Ćuruvija, Kundak, moguće i Badža…

      1. Pa nije ONA sedela u direktorskoj fotelji Jugoslovenske banke za medjusobna sravnjenja, posle svrgavanja sa vlasti 5.oktobra, nego ON-Slobodan Milosevic. Jednostavno on je u toj zgradi na Novom Beogradu sam sebi dodelio radni kabinet, iako zvanicno nije imao nikakvu funkciju u toj banci. Da li je to zakonito ponasanje jednog bivseg predsednika Srbije i SR Jugoslavije. ILI mu je to neki deda iz Crne gore ostavio u nasledje. Ili hajducija, banditizam i mafijasko ponasanje po sistemu Ajde bre dikse da ja sednem, ako neces otkinucu ti glavu.
        Mira Markovic jeste bila losa, ali ne mogu se svi Slobodanovi gresi svaljivati njoj na ledja. Na kraju on nije bio maloletnik, komandovao je kompletnom srpskom bezbednosnom masinerijom.
        Njenim imenom se mozda manipulisalo vrlo cesto. A, mozda su i te price o njoj bile istinite. Medjutim, samo je ON imao odgovornost da se ne desavaju neke stvari suprotno Ustavu i zakonu. A, desavale su se.
        Niko nije bezgresan, a narocito ONAJ, koji je kao Predsednik vodio tolike ratove u prazno i unesrecio vise od MILION SRBA, nasankavsi ih na tanak led svoje kvazinacionalne politike. Njegov greh i zlocin su toliko veliki da nece nestati cak i ako ga na sebe preuzme Mira Markovic. Ziva ili mrtva. Na kraju kakva je razlika da li je on ili ona, kad su oni delovali kao tim.

  2. Tako će verovatno posle desetak godina biti rečeno ko su naručioci i ubice Olivera Ivanovića. Ovde je svakome jasno ko je Ivanovića proglasio neprijateljem srpskog naroda. A to je prava slika bede ustavno-pravnog sistema kod nas.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.