Katarina Zarić (16) iz sela Kula kod Malog Crnića, koja je nestala prošle subote, pronađena je u noći između četvrtka i petka. Njen nestanak majka devojčice prijavila je policiji u sredu, jer se ona od subote nije vratila kući.


– Devojčica je u subotu, oko 18 sati, otišla na rođendansku žurku kod drugarice u Kostolac, nakon što se sa svojim dečkom videla u Sunčanom parku u centru Požarevca. Pošto više nisu uspevali da stupe u telefonski kontakt s njom, majka, brat i momak u sredu su njen nestanak prijavili policiji – saznajemo iz istrage. Odmah nakon prijave nestanka, krenula je potraga za devojčicom, u kojoj su, osim policije i porodice, učestvovali i Katarinini drugovi i drugarice. Na sreću, posle pet dana odsustvovanja, ona je pronađena u četvrtak uveče.

– Nakon pronalaska maloletnice, utvrđeno je da je ona samovoljno napustila kuću i otišla kod drugarice i druga u Požarevac, gde je i pronađena – saopštili su iz policije. Prema nezvaničnim informacijama, Katarina, koja je učenica Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu, telefonom je rekla majci da se nalazi na produženoj školskoj praksi i da se sa majkom do srede redovno čula. Kada je majka sa ćerkom izgubila kontakt, odlučila je da policiji prijavi njen nestanak. Nakon što je slučaj prijavljen policiji ćerka se majci javljala sa skrivenog broja mobilnog telefona. Praćenjem preko telefonskih baznih stanica, policija je locirala devojčicu i utvrdila da se ona nalazi u stanu jednog svog druga u Požarevcu. Posle toga dovedena je u policijsku stanicu radi davanja izjave, gde je pozvana i njena majka, nakon čega su obe policijskim vozilom odvezene do Kule. Prema rečima našeg izvora, devojčica je izjavila da je ovih dana boravila kod svojih drugova i drugarica u Kostolcu, selu Stari Kostolac i u Požarevcu, gde je i pronađena. Devojčin otac je rumunski državljanin koji trenutno ne živi sa njom, majkom i bratom, jer se nalazi na radu u rodnoj Rumuniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari