Otkazana današnja konferencija Kriznog štaba 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Konferencija za novinare Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19 koja je bila planirana za danas se otkazuje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju se medijima.

U saopštenju se ne navodi razlog otkazivanja konferencije za novinare.

U Srbiji od juče do danas registrovano je još 299 zaraženih korona virusom i još sedam preminulih. Ukupno u našoj zemlji do sada su registrovana 27.332 obolela od ovog virusa, od kojih 621 smrtni slučaj, objavljeno je na portalu covid19.rs.

Da podsetimo, predsednik Srbije trebalo je juče, 5. avgusta, da prisustvuje konferenciji Kriznog štaba, međutim, nekoliko sati pre njenog početka objavljena je informacija da će se umesto Vučića medijima i javnosti obratiti premijerka Ana Brnabić.

Otkazana današnja konferencija Kriznog štaba 2

Brnabić se izvinila što Vučić nije mogao da bude juče tu i najavila da će se on građanima obratiti na konferenciji Kriznog štaba u petak, 7. avgusta.

Tom prilikom premijerka Ana Brnabić, između ostalog, izjavila je da ne zna odakle redovnom profesoru Medicinskog fakulteta u Beogradu Goranu Belojeviću podaci o 128.000 zaraženih i 5.000 umrlih od korona virusa od početka pandemije, i da bi trebalo on to da objasni.

„Nemam ideju kako je čovek mogao da dođe do tih brojeva. Ja mislim da je to neozbiljno“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare Kriznog štaba, i dodala da bi volela da vidi tu računicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari