Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Dušica Palačković izjavila je da će pritvoreni profesori koji budu optuženi zbog korupcije u „aferi indeks“ ostati bez radnih mesta.
Palačkovićeva je u izjavi kragujevačkom nedeljniku Svetlost izrazila nadu da će uhapšeni profesori biti pušteni iz pritvora posle saslušanja svih svedoka, ali da u ovom trenutku ne zna kako će se rešiti status profesora kojima je bio određen pritvor, ali ne budu i optuženi.

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Dušica Palačković izjavila je da će pritvoreni profesori koji budu optuženi zbog korupcije u „aferi indeks“ ostati bez radnih mesta.
Palačkovićeva je u izjavi kragujevačkom nedeljniku Svetlost izrazila nadu da će uhapšeni profesori biti pušteni iz pritvora posle saslušanja svih svedoka, ali da u ovom trenutku ne zna kako će se rešiti status profesora kojima je bio određen pritvor, ali ne budu i optuženi. Dodala je da ima utisak da će to zavisiti i od njihovog stava i da neki od njih možda više neće ni želeti posao na fakultetu. Status onih koji bi nastavili da rade zavisi od dalje istrage, ali je prema zakonu moguće da im se suspenzija produži na još tri meseca.
U „aferi indeks“ za zloupotrebe službenog položaja i primanja mita privedeno je oko 40 osoba, a planirano je saslušanje 70 svedoka koje je do sada registrovao Okružni sud u Smederevu. Njihovo saslušanje će se obaviti od 19. juna do kraja jula, a istražni sudija Predrag Lukić izjavio je za Svetlost da će tokom saslušanja svedoka biti puštene osobe za koje se utvrdi da više nema razloga da budu zadržane u pritvoru.
Sudija Lukić demantovao je navode o lošem zdravstvenom stanju pritvorenih i o njihovim navodnim pokušajima samoubistva, dodajući da „većina ima zdravstvene tegobe“, ali da se to rešava u „redovnoj zatvorskoj medicinskoj proceduri“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari