Nepunih sedam dana od kada su meštani sela Leušići, udaljenog dvadesetak kilometara od Gornjeg Milanovca, primetili i prijavili policiji da su nepoznata lica vršila prekopavanja na seoskom groblju, još uvek nema nikakvih informacija o rezultatima policijske istrage. Istovremeno nešto slično je primećeno i na seoskom groblju u selu Družetići, o čemu je takođe obaveštena gornjomilanovačka policija.

Nepunih sedam dana od kada su meštani sela Leušići, udaljenog dvadesetak kilometara od Gornjeg Milanovca, primetili i prijavili policiji da su nepoznata lica vršila prekopavanja na seoskom groblju, još uvek nema nikakvih informacija o rezultatima policijske istrage. Istovremeno nešto slično je primećeno i na seoskom groblju u selu Družetići, o čemu je takođe obaveštena gornjomilanovačka policija. Istražni sudija Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu Milisav Cvetković kaže da sva dosadašnja saznanja ukazuju da se radi o delu neodgovornih pojedinaca.
– Za razliku od seoskog groblja u Leušićima, u selu Družetići su za sada još uvek nepoznata lica kopala na grobnom mestu pokojnika koji je tu sahranjen prošle godine. Očekujem da ovih dana policija završi istragu, posle čega će se preduzeti zakonom propisane aktivnosti, a javnpost će o svemu biti blagovremeno obaveštena – najavljuje sudija Cvetković.
Poslednjih dana u Gornjem Milanovcu i selima Leušići i Družetići sve češće je u opticaju tvrdnja da su oba slučaja posledica sujeverja i ritualnih obreda iza kojih stoje neke verske sekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari