Policijska uprava Niš odredila je zadržavanje od 48 sati Nenadu S. (55) iz Leštana zbog sumnje da je izvršio krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti, nasilja u porodici i nedozvoljenog držanja oružja. Nenad S. je u petak uveče u Nišu oteo bivšu nevenčanu suprugu M. M. (53) iz Niša i tri sata je uz pretnju napunjenim pištoljem „magnum 357“ držao u bašti igraonice „Venera“, tvrdeći da će ubiti i nju i sebe, kao i svakog ko mu bude prišao.

 Prema dostupnim informacijama, on je te večeri telefonom pozvao bivšu suprugu da navodno reše neraščišćene imovinske odnose, a kada su se sreli zapretio joj pištoljem i naredio joj da pođe s njim. Dok su išli ulicom tukao ju je, što su prolaznici videli i prijavili policiji.

Pripadnici različitih policijskih službi i Žandarmerije stupili su u akciju, obezbedili mesto otmice i započeli pregovore sa njim, a nakon što su ga ubedili da pusti bivšu suprugu u toalet, bacili su šok bombu i uhapsili ga. U gušanju sa pripadnicima Žandarmerije prilikom hapšenja Nenad S. je ispalio jedan metak, koji nije nikoga pogodio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari