Sustigli smo ih na skretanju za Sremsku Mitrovicu, gde su pokušali da izbace dete iz kola. Otmičari su bili iznenađeni brzom reakcijom policije. Nisu očekivali da ih presretnemo u civilnom automobilu. Kada smo ih uhapsili, bili su uplašeni, ali izuzev toga nisu imali dodatnih reakcija. Devojčica nije imala nikakve reakcije, rekao je Ivan Lapčević, jedan od policajaca koji je neposredno učestvovao u akciji spasavanja dvogodišnje devojčice, opisujući premijeru Aleksandru Vučiću trenutak hapšenja osumnjičenih.

Njega je, zajedno sa četvoricom kolega, juče pozvao premijer Vučić u zgradu Vlade kako bi im se lično zahvalio na odlično obavljenom poslu.

– Naš je cilj da idoli deci u Srbiji budu policajci, a ne kriminalci, kao što je to bilo do pre nekoliko godina, izjavio je premijer Vučić posle sastanka sa policajcima.

On je policajcima koji su sprečili otmicu deteta odao priznanje na posvećenosti i odgovornosti prema poslu.

– Ponosan sam što imamo ovako hrabre, posvećene, odgovorne i vredne ljude u državnoj službi, koji se svakodnevno bore za ovu zemlju i svoj narod i koji rizikuju svoje živote, rekao je Vučić.

Čestitajući im, Vučić je istakao da u Srbiji danas ne postoji nikakva veća organizovana kriminalna grupa, ali je dodao da se mora nastaviti borba protiv kriminala i korupcije.

– Posle slučajeva male Tijane, Milićeva na Brankovom mostu i slučaja Glogonjskog rita, kao i otmice deteta u Beogradu, potpuno je jasno da srpska policija gotovo uvek pronađe krivca i da se zločin ne isplati, rekao je Vučić.

Načelnik saobraćajne policije Vladimir Rebić je poručio da će pripadnici policije nastaviti da rade odgovorno i izvršavati svoje zadatke.

Osumnjičenima određen pritvor od 30 dana

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za troje francuskih državljana, osumnjičenih da su u petak, 13. marta, oteli dvogodišnju M. P. u naselju Braća Jerković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari