Otvaranje novog prostora Studentskog kulturnog centra Novi Sad pod imenom „Fabrika“, obeležiće večerašnji koncert „Pokretna&nepokretna imovina Live!“, na kojem će biti predstavljeni bendovi čije je albume SKCNS objavio u prethodnom periodu. Koncert počinje u 20 časova, nastupaju Brickheads, Grate, The dogz, Shoplifters, Neozbiljni pesimisti, Blitzkrieg, Novembar i Atheist rap. Ulaznica košta 500 dinara, a prvih 500 posetilaca koji dođu u „Fabriku“ biće počašćeni DVD izdanjem „Pokretna&nepokretna imovina Live!“ sa snimkom prošlogodišnjeg koncerta. „Fabrika“ se nalazi u jednom od magacina u Kineskoj četvrti, površine 500 metara kvadratnih, na Bulevaru despota Stefana 5.

– Posle 17 godina čekanja konačno smo dobili svoj prostor, a to će nam omogućiti da podignemo kvalitet dosadašnje produkcije, koja podrazumeva preko 1.000 koncerata, više od 500 govornih programa, blizu 300 izložbi, 35 muzičkih izdanja, 15 knjiga, 12 strip albuma i sedam pozorišnih predstava. Međutim, moram naglasiti da ovo nije trajno rešenje, jer smo sa „Poslovnim prostorom“ za ovaj prostor potpisali ugovor na samo tri godine. Zbog toga apelujemo na „Zavod za izgradnju grada“ da u planu regulacije Kineske četvrti, koji treba da podnese Skupštini grada, predloži da ceo ovaj kvart bude namenjen kulturnoj i umetničkoj sceni Novog Sada. „Fabrika“ kao novi programski prostor na kulturnoj mapi grada će selekcijom i produkcijom programa doprineti promociji šireg okruženja u kojem se nalazi, kao budućeg „Art kvarta“ – rekao je Zdravko Vulin, direktor SKCNS, na jučerašnjoj konferenciji za medije, tokom koje je novinarima prvi put predstavljen novi prostor i promovisano DVD izdanje „Pokretna&nepokretna imovina live! 2009.“ kao i album „Neka bude što biti ne može“ somborskog benda Neozbiljni pesimisti, oba pod etiketom SKCNS.

Dugi niz godina SKCNS pokušavao je da dođe do prostora za svoje programe, a tim povodom prošle godine su pravili promocije sa deljenjem kišobrana, koji su, simbolično, predstavljani kao jedini „krov nad glavom“, kao i majica sa logom „0m²“, odnosno nula kvadratnih metara. U „Fabrici“ će se odvijati brojni kulturni programi, koncerti, izložbe, pozorišne predstave i performansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari