Bijelo Polje će za 17 mjeseci dobiti moderan objekat u kojem će biti smješten Dom zdravlja. Nakon što je prije desetak dana postavljen kamen temeljac, radnici preduzrca IGP „Fidija” DOO iz Podgorice odmah su počeli posao i već je srušen krov stare zgrade.


Inače, za ovaj projekat je izdvojeno 2, 6 miliona evra, a realizuje se kroz aranžman Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno obrazovanje i Opštine Bijelo Polje.

Projektom je predviđena dogradnja spratnosti, podrum, prizemlje i prvi sprat, čiji su sadržaji uklopljeni u sadržaje postojećeg objekta, a čija će bruto površina iznositi 4.856,52 metara kvadratnih. U objektu su predviđeni sadržaji Centra za mentalno zdravlje, Služba izabranog doktora, Radiološka dijagnostika, Dnevni centar, Dječje odjeljenje, Labaratorija, Mikrobiološka služba, Ginekologija, Stomatologija, Savjetovalište za mlade, Epidemiologija, prostorije Uprave, parking garaža i ostale servisne prostorije.

Gradonačelnik Bijelog Polja Tarzan Milošević kaže da će izgradnjom ovog objekta biti povećan nivo zdravstvene zaštite na sjeveru Crne Gore.

– Multidisciplinaran pristup u razvoj sjevera, ulaganja u kulturu, nauku, zdravstvo i prosvjetu je nešto što je od izuzetnog značaja za opstanak ljudi na ovim prostorima, kaže Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari