Novi Sad: Otvoren bazen na Sajmištu 1foto: press služba gradske uprave Novog Sada

Bazen na Sajmištu otvoren je danas, nakon završetka radova na pokrivanju objekta. Već danas će u tom prostoru, tokom popodneva, biti održani treninzi plivačkih klubova „Vojvodina“ i „Novi Sad“.

Natkrivanje bazena omogućilo je produženje kupališne sezone na celu godinu. Uloženo je 155 miliona dinara, a investicija je obuhvatila i sistem i opremu za filtraciju i grejanje bazena, i grejanje vode i prostora, tako da se temperatura vode kreće 26, a spoljne sredine 28 stepeni.

Renovirane su i svlačionice, zamenjena je stolarija i obnovljena termoizolacija i grejanje, te se bazen može koristiti i tokom zimskog perioda.

Gradska uprava za sport i omladinu predložila je da bazen na Sajmištu tokom zimskog perioda koriste novosadski plivački klubovi, a da u letnjoj sezoni, kao i uvek, bude otvoren za građane, dok će bazen na SPENS-u biti pre svega na raspolaganju građanstvu. Bazen u okviru Sportskog centra „Slana bara“ koristi Vaterpolo klub „Vojvodina“, a u slobodnim terminima organizovane su građanske smene, navodi se u saopštenju iz gradske uprave.

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić najavio je da će sutra biti otvoren olimpijski bazen na SPENS-u, i da će građani Novog Sada do 30. aprila moći besplatno da ga koriste, u pet smena.

On je istakao da građani već danas mogu da preuzmu besplatne karte za sutrašnje kupanje, na blagajni SPENS-a.

Prva smena počinje u 6.30, a poslednja u 19.30 časova, a zadržane su i smene za osobe sa invaliditetom. Zbog epidemiološke situacije, bazen može koristiti do 200 kupača.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari