Otvoren bazen u Donjem Dušniku 1Foto: Miroslav Dragojević

Kompletno rekonstruisani bazen u Donjem Dušniku svečano je otvoren danas, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije i navela da je rekonstrukcija urađena u okviru Programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, odnosno projekta „Sportski turizam – naša zajednička budućnost“.

Vrednost radova iznosila je 340.000 evra.

Evropska unija finansirala je 46 odsto projekta, dok je ostalih 54 odsto finansirala opština Gadžin Han, koja je nakon završetka projekta finansirala i obezbeđenje objekta, postavljanje ograde oko bazenskog kompleksa, nabavku sistema za video nadzor, nabavku opreme-usisivača za održavanje bazena, kao i nabavku toplotnih pumpi za grejanje vode u bazenu.

Vršiteljka dužnosti pomoćnice ministarke za evropske integracije Sanda Šimić izjavila je na otvaranju da je ovaj projekat od velikog značaja za opštinu u kojoj je posle tri decenije bazen ponovo mesto letnjeg okupljanja građana iz ove i okolnih opština.

„Ovaj kompleks, obnovljen i okružen zelenilom, ima veliki turistički potencijal i može da bude pokretač cele opštine, u kojoj bi i drugim projektima mogla da se unapredi dodatno turistička ponuda“, rekla je Sanda Šimić.

Otvaranju su prisustvovali i ministarka države uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević i predsednik opštine Milisav Filipović.

Pravo da besplatno koriste bazen tokom čitavog leta imaće deca do sedam godina, trudnice i osobe sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari