U Zavodu za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice“ u Kragujevcu minulog vikenda otvoren je savremeni Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Investiciju vrednu 5 miliona dinara, kragujevački Zavod je finansirao je sopstvenim sredstvima. Centar ima površinu od 200 kvadratnih metara, a terapiju u njemu svakodnevno će moći da dobija po 150 pacijenata.


Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Zavodu ''Male Pčelice'' prekjuče je otvorio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On je, tom prilikom, kazao da štićenici Zavoda, umesto da zbog terapije idu u druga mesta, zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, od sada će po prvi put dobijati u matičnoj ustanovi.

Ministarstvo za rad je do sada u ovu ustanovu, prema njegovim rečima, kroz razne projekte uložilo oko 12 miliona dinara. Vulin je podsetio da je, uprkos svim merama štednje, u protekle dve godine, u sistem socijalne zaštite uloženo rekordnih milijardu i po dinara.

Zavod „Male Pčelice“ u istoimenom kragujevačkom prigradskom naselju postoji više od četiri decenije, i sa oko 900 korisnika najveća je ustanova za socijalno-zdravstvenu zaštitu i zbrinjavanje odraslih u Srbiji i na Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari