Otvoren Info-centar Turističke organizacije Vojvodine 1Foto: Sa otvaranja Info-centra TOV

Nakon 15 godina postojanja Turističke organizacije Vojvodine, dobili smo mesto koje će biti polazište svih naših gostiju.

To mesto će biti sabirna tačka vrednih vojvođanskih domaćina, lokalnih turističkih organizacija i privrednih subjekata, izjavila je direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović na svečanosti povodom otvaranja Info-centra Turističke organizacije Vojvodine.

Info-centar Turističke organizacije Vojvodine otvorio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a za ovaj projekat su Pokrajinska vlada i Ministarstvo trgovine, turizma, telekomunikacija izdvojili 16 miliona dinara.

– Broj turista iz godine u godinu raste i ti podaci nas ohrabruju, ali sa druge strane i obavezuju na veći rad u oblasti turizma, kako bi se i u budućnosti taj trend nastavio, rekao je Mirović i naglasio da na razvoju i promociji turizma u protekle dve i po godine zajednički rade Pokrajinska vlada, turističke organizacije Srbije i Vojvodine, ali i turističke organizacije svih 45 lokalnih samouprava u pokrajini, kroz nastupe na velikim sajamskim manifestacijama u svetu.

– Pokrajinska vlada je udvostručila budžet za Turističku organizaciju Vojvodine u protekle dve i po godine i sa tom podrškom ćemo nastaviti jer ovakva ulaganja daju konkretne rezultate, izjavio je Mirović. On je najavio i konkretne projekte koje je Pokrajinska vlada započela, a koji imaju za cilj razvoj turizma, poput izgradnje Akva-parka i velnes centra na Paliću. Na otvaranju Info-centra TOV-a je govorio i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

– Ulaganja u ovu oblast dala su konkretne rezultate. Na dobrom smo putu da turizam, pored poljoprivrede, bude jedna od vodećih privrednih grana, po kojoj ćemo biti prepoznatljivi, naglasio je Đoković.

Na atraktivnoj lokaciji, na Bulevaru Mihajla Pupina 18, u prostorijama koje su, na više od 100 kvadratnih metara veoma moderno dizajnirane, smešten je novootvoreni objekat Info-centra sa izložbom fotografija najatraktivnijih turističkih destinacija iz svih 45 gradova i opština u Vojvodini, pultovima sa publikacijama i posebnim delom za suvenire. Svečanost otvaranja obeležili su i tamburaši, čuveni tamburaški orkestar „Zorule“, a nisu izostali ni kuvano vino i pogačice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari