Novosagrađeni objekat za fizikalnu rehabilitaciju pri Gerontološkom centru „Srem“ u Rumi zvanično je pušten u rad. Reč je o objektu površine 130 kvadratnih metara sa novom opremom za fizikalnu terapiju. On se sastoji od sale za fizikalne tretmane, ordinacije za fizioterapeute i lekara specijalne fizikalne medicine. Po rečima direktorke Danice Jeremić, ubuduće pored kinezi i elektroterapije, korisnici Gerontološkog centra će imati i dve nove kade za hidroterapiju nogu i ruku.

Osim ovog novog objekta za fizikalnu rehabilitaciju (prošle godine pruženo preko 3.000 usluga u ovoj oblasti) renoviran je i prostor za radno okupacione terapije. Tu većina od 283 korisnika može da crta, slika, piše ili koristi kompjutere u informatičkom kabinetu, ali se prostor koristi i za probe hora i folklora koji postoje pri GC „Srem“.

Za ove namene utrošeno je oko osam miliona dinara – 750.000 dinara je obezbeđeno kroz projekat Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, a sva ostala sredstva je obezbedio GC „Srem“ iz svojih izvora.

Osim ovih boljih usluga, poboljšan je i rad vešeraja jer su nabavljene četiri nove industrijske veš mašine – tri za pranje i jedna za sušenje – a za to je 2,2 miliona dobijeno iz sredstava Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Otvaranju ovih novih objekata u Rumi prisustvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, kao i podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Novka Mojić.

– Trećina republičkog budžeta odlazi na socijalna davanja i mi smo jedina Vlada u Evropi koja u vreme krize nije umanjila ni za dinar socijalna davanja. Tako smo i ovde dali 2,2 miliona dinara jer smatramo da je naša dužnost da ovi ljudi vreme koje je pred njima provedu na bolji i humaniji način, rekao je ministar Aleksandar Vulin u Rumi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari