Izgradnja infrastrukture je preduslov za privredni razvoj Pokrajine i mi ćemo i u ovoj godini nastaviti da investiramo u industrijske zone, u puteve, vodovodne i kanalizacione mreže i sve ono što vodi razvoju i privlačenju investicija – rekao je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić otvarajući sa predsednikom inđijske opštine Goranom Ješićem novi put između Inđije i sela Jarkovci, dug 2,5 kilometara.

Ješić je podsetio da je ova sredina, u saradnji sa Fondom za kapitalna ulaganja Vojvodine, u protekle tri godine realizovala više investicija vrednih 1,1 milijardu dinara.

– Uglavnom smo aplicirali za one projekte koji će dovesti investitore i otvoriti radna mesta u Inđiji i Vojvodini, ulagali smo u industrijske zone, sada smo uložili u značajnu saobraćajnicu koja povezuje ovo turističko mesto sa Inđijom – rekao je Ješić.

U izgradnju puta Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine uložio je 50 miliona dinara, dok je opština Inđija obezbedila 20 miliona dinara. Nova saobraćajnica povezuje i deo obilaznice oko Inđije koja je po frekvenciji saobraćaja, uz Irig, jedno od najugroženijih mesta u Vojvodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari