Otvoren Srpski kulturni centar u Prištini

Ostavite komentar


  1. Ako to nije nešto kao onaj šareni voz i ako je namenjen i informisanju albanskih sugrađana o događanjima u oblasti kulture, o eventualnim gostovanjima, onda -bravo! To bi bio oprvi formalni korak u saradnji između Beograda i Prištine.

  2. Čudno je tvoje (vrlo naivno) razmišljanje. Čudno je da nisi predložio i crkve da posećuju Albanci… i sva mesta gde se okupljaju Srbi… za normalizaciju odnosa koju diktira EU? Zato Albanci mnogo znaju o Srbima… a Srbi skoro ništa o Albancima. Svi smo mi za normalizaciju odnosa na ramnopravnoj – reciprocnoj osnovi: Da institucije za kulturu i prosvetu širom Kosova organizuju susrete i druženje Srba i Albanaca u domovima za kulturu, i da se insistira na povratku 250.000 proteranih Srba, a ne da se političkim metodama Guraju Albanci u sve društvene sredine Srba? Što ne organizujete i odlazak Srba u albanskim sredinama (recipročne mere)?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.