Fondacija Novak Đoković za manje od dva meseca renovirala je i opremila dva objekta Predškolske ustanove „Dečija radost“ iz Svilajnca koji su danas svečano otvoreni. Ukupna vrednost donacije, koju je u potpunosti obezbedila Fondacija, iznosi 146.000 eura, odnosno 17 miliona dinara.


„Izuzetno smo srećni jer po planu otvaramo vrtić u Svilajncu, koji je pretrpeo najveću štetu od svih ustanova javne namene na teritoriji ove opštine. Naš cilj je bio da posle poplava budemo efikasni kako bi deca novu školsku godinu dočekala u svojim vrtićima i nastavili da uče i stiču nova znanja. Obnovom ova dva objekta krenuće u vrtiće blizu 250 mališana u Svilajncu, a mi se stavljamo na raspolaganje opštini ukoliko je potrebno da pomognemo u sanaciji centralnog objekta, kako bi „Dečija radost“ u potpunosti bila vraćena u funkciju, rekla je nakon otvaranja objekta Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Fondacije. Džudža Jakovljević je podsetila da je Fondacija protekle nedelje otvorila vrtić u Petrovcu na Mlavi, u koji je uloženo 136.000 eura, kao i da su počeli radovi na vrtiću u Obrenovcu u vrednosti od više od pola miliona eura.

Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac, izrazio je nadu da će sa Fondacijom Novaka Đokovića nastaviti da sarađuju, jer su pokazali izuzetnu profesionalnost, brzinu, efikasnost, a pre svega humanost. Zorica Đorđević, direktorka PU „Dečja radost“, izjavila je da je katastrofalna prirodna nepogoda za sobom u poplavnom talasu ostavila pustoš, ali pojavila se Novak Đoković fondacija koja je nesebičnim angažovanjem i ulaganjem omogućila da se deo vrtića obnovi i opremi i da danas možemo opet da ga vratimo svojoj nameni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari