Otvorena 29. roštiljijada 1

Leskovačka Roštiljijada već dvadeset deveti godinu za redom okuplja gurmane iz Srbije i regiona i promoviše naš najstariji brend – roštilj meso, izjavio je večeras gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koje je zajedno sa pevačem Željkom Joksimovićem otvorio 29. Roštiljijadu.

„Grad Leskovac je grad koji se svakodnevno modernizuje, obnavlja, uvodi savremene načine poslovanja i prati moderne trendove života, ali uz to se trudi da ne menja dobre tradicije“, rekao je Cvetanović.

„Pored ovog brenda, koji nas ucrtava na svetsku mapu gastronomije i turizma, možemo se pohvaliti činjenicom da smo nosioci još dva brenda, ajvara i sprže, dok je proces brendiranja leskovačkog meda u toku“, rekao je Cvetanović.

On je dodao i da je ova manifestacija nastala 1989. godine kao lokalni sajam kulinarskih specijaliteta.

„Do današnjih dana se izrodila u kvalitetno organizovan festival dobre zabave koji okuplja goste iz mnogih zemalja i promoviše naš grad kao svojevrsnu turističku atrakciju. Na roštiljijadu bi svi Leskovčani trebalo da budu ponosni, jer pokazuje sa smo grad sa dušom, grad meraka i bogatstva mirisa i ukusa“, poručio je Cvetanović.

Foklor, male mažoretkinje i trubački orkestar i vatromet simbolično su označili početak Roštiljijade koja će trajati do nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari