– Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Rajko Perić i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić juče su pustili u saobraćaj deonicu lokalnog puta od Cerove do sela Bazovik kraj Pirota i deonicu regionalnog puta od Malog mosta do nekadašnjeg izbegličkog naselja „Četvrti kilometar“ kraj Pirota.

Deonica od Cerove do Bazovika dugačka je 4,5 kilometara, vrednost rekonstrukcije je oko 15 miliona dinara, a finansiralo je Ministarstvo za infrastrukturu.

Perić je rekao da je sa rukovodstvom opštine dogovoreno da se i iduće godine nastavi sa izgradnjom i rekonstrukcijom putne mreže u ovoj opštini i da će pirotska opština imati podršku ovog ministarstva. Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da na području ove opštine ima preko 300 kilometara putne mreže i da opština iz svog budžeta sama ne može da gradi nove i održava postojeće puteve.

Rekonstrukciju deonice regionalnog puta od Malog mosta do nekadašnjeg izbegličkog naselja „Četvrti kilometar“, po principu pola-pola finansirali su Ministarstvo za infrastrukturu i pirotski Fond za građevinsko zemljište i puteve. Vrednost radova je preko 400.000 evra..

Državni sekretar Rajko Perić rekao je da je u planu da se nastavi dalja rekonstrukcija ovog regionalnog putnog pravca.

– Zajedno sa rukovodstvom opštine imali smo ambicija da se uradi i više, ali su nas sredstva limitirala. Očekujem da naredne godine bude bolje i da ćemo nastaviti sa obnovom putne mreže i da će opština Pirot kandidovati svoje projekte – kazao je Perić, dodajući da bez dobre infrastrukture nema ni razvoja opštine.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić rekao je da je ovaj put za pirotsku opštinu jako bitan jer vodi ka srcu Stare planine.

– Pre tri godine je rekonstruisana deonica puta od „Četvrtog kilometra“ do Planinarskog doma u dužini od 8,5 kilometara. Očekujem da se nastavi rekonstrukcija deonica od Planinarskog doma do Vrela i od Brloga do Dojkinaca – kazao je Vasić, dodajući da je ovaj put jako važan za razvoj turizma i za meštane staroplaninskih sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari