Gradska galerija u Požarevcu nastavila je svoju ustaljenu praksu da od svog osnivanja Požarevljanima redovno priređuje izložbe najpoznatijih srpskih umetnika i da predstavlja radove umetnika iz inostranstva, kao što je bila izložba japanske kulture. Ovog puta u sredu je otvorena izložba mlade srpske slikarke iz Beograda Aleksandre Lukić.


Ova mlada slikarka diplomirala je 2007. godine na Fakultetiu primenjenih umetnosti u Beogradu. Do sada je svoje radove izlagala na desetak izložbi širom Srbije, a jedna od njih bila je i njena samostalna..

Mr Jazmina Klanica istoričar umetnosti iz Beograda prilikom otvaranje izložbe rekla je da je talenat Aleksandre Lukić uočen vrlo rano, još u detinjstvu, i da je tokom svog školovanja dobro savladala i tehniku izrada mozaika, tako da je uradila mozaik za crkvu Svetog Marka u Šilovu na Kosmetu.

-Prikazanim radovima na ovoj izložbi, Aleksandra jasno pokazuje svoj raskošni talenat koji je još uvek u istraživačkoj fazi, ali je ipak njeno slikarstvo dosta energično, dinamično, ostvareno putem korišćenja raznih vrsti tehnika poput mozaika, akvarela, pastela, uljanih boja koje često kombinuje sa peskom i drugim materijalima koji njoj u određenom trenutku inspiracije pogoduju kako bi što bolje prikazala i ostvarila svoj san-istakla je Jazmina Klanica prilikom otvaranja izložbe.

Izložbu je zvanično otvorila Violeta Tomić istoričar umetnosti i kustos u Narodnom muzeju u Požarevcu i trajaće dve nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari