Otvorena izložba studentskih radova za prvi park u Durlanu 1Foto: Zeleni zid

Izložba radova studenata studentskih radova za „Prvi durlanski parkić“ otvorena je danas u holu opštine Pantelej u Nišu.

Od danas će svi zainteresovani građani u Durlanu moći da vide studentska rešenja za uređenje međublokovskih javnih zelenih površina u ovom delu Knjaževačke ulice.

Stanari su pre godinu dana, podneli peticiju i zvaničan zahtev donosiocima odluka u gradu Nišu, da ova javna zelena  površina dobije zvaničan status javnog gradskog parka.

„Dobili smo podršku Lokalne fondacije Niš, i uspostavili saradnju sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom u Nišu, čiji su studenti osmislili ukupno 21 rešenje za uređenje međublokovskog prostora i zelenih površina u Knjaževačkoj ulici.  Uz mentorsku podršku profesorke Milene Dinić Branković, na ovim rešenjima je radilo ukupno 73 studenta“, kaže Marija Peternel iz neformalne grupe „Zeleni zid“ iz Niša.

Ona dodaje da im je želja da podstaknua mlade stručnjake da razmišljaju o uređenju svoje lokalne zajednice, a posebno zelenih parkovskih površina, koje nedostaju Nišu, kao i da razvije  međusektorsku saradnju i afirmiše studente i njihov rad.

Izložbu radova studenta, realizovali su „Zeleni zid“  i Građevinsko – arhitektonski fakultet Univerziteta u Nišu, u saradnji sa Kancelarijom glavnog gradskog urbaniste grada Niša i Opštinom Pantelej, a podržala ju je Lokalna fondacija Niš.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari