U okviru kampanje „Prirodno iz Srbije“ ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Saša Dragin juče je u Pirotu otvorio Kancelariju za ruralni razvoj.


– U okviru mreže za podršku ruralnom razvoju Srbije, Ministarstvo je do sada otvorilo 143 kancelarije. One rade pod okriljem Ministarstva i troškove njihovog rada finansira Ministarstvo. Želimo da omogućimo poljoprivrednicima da imaju svoju službu i servis koji će im pomoći u aplikaciji za razne programe i mere ministarstva. Kancelarija u Pirotu sarađivaće sa regionalnom kancelarijom u Nišu. Suština ove ruralne mreže je da pomogne poljoprivrednicima u diverzifikaciji poljoprivredne proizvodnje i da i u svim onim aktivnostima koje mogu da unaprede život na selu. Niko neće želeti da živi na selu ukoliko selo kao i grad ne bude imalo prodavnice, ambulante, veterinara i sve druge sadržaje – rekao je Dragin.

Poslanik Demokratske stranke u republičkom parlamentu iz Niša Dušan Milisavljević kaže da je od početka uključen u ovaj projekat, naglašavajući da je dobro što se ova kancelarija otvara u Pirotu i što će pripasti regionalnoj kancelariji u Nišu.

– Bilo je predviđeno da gravitira ka Zaječaru. Međutim, Niš mnogo bolje razume probleme građana Pirota i Pirotskog okruga i mnogo je bliži Pirotu i želi da zajedno sa građanima ovog kraja gradi bolju budućnost Pirotskog okruga i cele jugoistočne Srbije – rekao je Milisavljević.

U toku jučerašnjeg dana direktor Generalnog inspektorata Ministarstva Dušan Pajkić i pomoćnik direktora Uprave za veterinu Ministarstva Goran Milošev obišli su farmu porodice Dragić u selu Rosomač na Staroj planini i posetili izložbu poljoprivrednih proizvoda u Odmaralištu „Vrelo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari