Kao što je i nedavno obećano, u Užicu je otvorena Kancelarija za pomoć socijalno ugroženim građanima, koja će početi da radi za mesec i po, a njen budžet za ovu godinu biće šest miliona dinara.


Otvaranju te kancelarije, koja predstavlja nastavak trogodišnje uspešne saradnje grada i manifestacije Srbija u ritmu Evrope, osim gradonačelnika Saše Miloševića i gradskog većnika Branka Gavrilovića, prisustvovali su Igor Karadarević, izvršni direktor te manifestacije, i Janićije Jeremić, državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

– Potrudićemo se da sledeću zimu u Užicu niko ne dočeka bez ogreva, odeće i obuće – poručio je Karadarević, koji je sa gradonačelnikom potpisao Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg je ta kancelarija otvorena u zgradi Centra za socijalni rad. Karaderević je istakao da će u toj kancelariji biti zaposlena dva lica, te da se za ta radna mesta, na konkursu koji traje do 30. januara, do sada prijavilo oko 40 kandidata.

– Otvaranjem kancelarije u grad je stiglo šest miliona dinara namenjenih socijalno ugroženim licima – rekao je Branko Gavrilović, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku, poručivši da je svaka donacija gradu u vremenu krize dragocena.

– Broj korisnika jednokratne novčane pomoći stalno se povećava. Prema podacima Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, 2008. godine bilo je oko 24.500 zaposlenih, a u prvom kvartalu prošle godine taj broj se smanjio za 3.500. To su sve potencijalni korisnici socijalne pomoći – istakao je Gavrilović.

Snežana Ivanović, direktorka Centra za socijalni rad, saopštila je da novčanu pomoć trenutno dobija 141 porodica u gradu.

– Naši sugrađani najviše traže povremenu novčanu pomoć za plaćanje računa za utrošenu električnu energiju i kupovinu lekova – kazala je direktorka i dodala da će ta kancelarija značajno pomoći najsiromašnijim građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari