Gradsko kupalište u Pirotu, kojim upravlja Sportski centar u ovom gradu na osnovu ugovora sa HE „Pirot“, i zvanično je otvoreno. I ovoga leta će ostati iste cene ulaznica – za decu i omladinu 30, a za odrasle 60 dinara. Sezonska karta košta 750 dinara.


Na kupalištu je, kao i ranije, organizovan rad spasilačke i lekarske ekipe i svih ostalih pratećih službi, a posetiocima je na raspolaganju niz zabavnih sadržaja.

– Nadamo se da će od sledeće godine lokalna samouprava dobiti vlasništvo nad kupalištem kako bismo mogli da uložimo dodatna sredstva i još više oplemenimo ovaj prostor, omiljeno mesto Piroćanaca. Najbitnije da će građani Pirota, nadam se, imati uspešnu sezonu i da će kupalište, kao i ranijih godina, biti vrlo posećeno. Sve je spremno. Cena karata je već dve godine ista. U narednom periodu planirano da pored kupališta otkupimo određene parcele za parking prostor – rekao je na otvaranju nove sezone predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Upravnik kupališta Filip Filipović kaže da je sve spremno za novu sezonu. – Uspeli smo da sačuvamo sve ono što je u protekle dve godine, otkako Sportski centar upravlja kupalištem, ulagano. Imamo nove sadržaje za decu, tobogane na samoj vodi. Oba tobogana biće najmlađima na raspolaganju tokom cele sezone – kaže Filipović.

Spasioci dežuraju na Vlasini

Leskovac – Na reci Vlasini, odnosno veštačkom jezeru, nedaleko od centra grada, ranije nego što je uobičajeno, otvorena je sezona kupanja. Pretoplo vreme nagnalo je Opštinsko veće Vlasotinca da zvanično dozvoli raniji početak ovogodišnje sezone kupanja i angažuje spasilačku ekipu koja će dežurati tokom dana.

Aleksandar Stojanović, rukovodilac četvoročlane spasilačke ekipe, ističe da kupači mogu biti sigurni jer su angažovana profesionalci, profesori fizičkog vaspitanja, koji su spremni da u svakom trenutku pomognu kupačima.

Ipak, kako ističe Stojanović, savetuje se roditeljima koji imaju malu decu da ne dozvoljavaju da se sami kupaju u jezeru, jer stalno vrebaju brojne opasnosti. Gotovo svake godine, na Vlasini se dogodi poneka tragedija, izgubi se mladi život, a takođe je poslednjih nekoliko godina inspekcija zabranjivala kupanje u ovoj reci zbog neispravne vode. D. K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari