Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši saopštio je da je prema Vladi Vojvodine pokrenuo inicijativu da se zdanje Skupštine prilagodi boljem kretanju osoba sa invaliditetom, kao i da se obezbede sredstva za angažovanje lica za gestovni govor.


„Nažalost, dobio sam odgovor da u ovoj godini nema dovoljno sredstava koja bi se upotrebile u ovu svrhu. Duboko verujem u to da će u narednoj godini u budžetu biti planirana sredstva za ovu namenu“, naveo je Egereši na manifestaciji „Dan otvorenih vrata“, održanoj proteklog vikenda u vojvođanskom parlamentu povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i predstojećeg Međunarodnog dana ljudskih prava .

Sa velikim brojem prisutnih građana i studenata, o ovoj temi razgovarali su predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši, potpredsednik Skupštine APV Martin Zloh, direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM) Milan Antonijević, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne zajednice Tamaš Korhec, direktorka Vojvođanskog centra za ljudska prava Aleksandra Vujić i psiholog Tatjana Stojšić Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari