Srpski veterani Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije skreću pažnju Vama i javnosti da odgovorni u Vladi Republike Srbije marketinškim trikovima pokušavaju da stvore utisak da većina veterana podržava predloge Ministarstva za boračka pitanja,оdnosno nacrta Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i njihovih porodica, što nije tačno, naprotiv.

Takođe ukazujemo na činjenicu da predlagač Zakona kasni sa objavljivanjem rezultata javne rasprave (od 23.decembra2014. teče zakonom određen rok od petnaest dana, Zakon o Vladi i Poslovnik o radu Ministarstva), i da je samim tim najava da će zakon biti donet do kraja prošle godine samo još jedno neispunjeno obećanje.

Iste ocene važe i za najavljeni Zakon o spomen obeležjima, o kome nije ni bilo javne rasprave.

Tražimo od Vlade da što pre objavi rezultate javnih rasprava i konačni predlog budućeg zakona.

Oštro osuđujemo izostanak reakcije odgovornih u slučaju stavljanja na poternicu Interpola Srpskih generala i drugih građana Srbije i osudu tog postupka.

Tražimo da Vlada preduzme mere da se ta poternica ukine, a da se objavi već postojeća sa imenima terorista Tačija, Haradinaja i ostalih ratnih zločinaca iz redova UČK.

Ovo otvoreno pismo je upućeno

Naslovu-elektronskim putem

Sredstvima informisanja, i biće objavljeno

Na elektronskim medijima





Autor je predsednik udruženja SRPSKI VETERANI AUTONOMNE POKRAJINE KOSOVA I METOHIJE

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari