Ovako nam je osumnjičeni sa nanogicom pobegao iz kućnog pritvora: Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija objašnjavaju za Danas 1Foto: Twitter

Slavica Radovanović, PR Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, navodi da je sistem za elektronski nadzor registrovao da je S. I. osumnjičeni za ugrožavanje bezbednosti novinarke Ane lalić, u ranim jutarnjim časovima 1. juna skinuo opremu za elektronski nadzor.

„Poverenik iz naše kancelarije je odmah telefonom pokušao da ga kontaktira, što je prvi korak kada nastane ovakva situacija. Budući da se nije javio, poverenik je odmah pozvao policiju, patrola je izašla na teren, i utvrdila da se S. I. ne nalazi na adresi na kojoj se izvršavala mera u tom trenutku“, objašnjava Radovanović.

Dodaje da je poverenik o celokupnom ishodu obavestio Viši sud u Beogradu, kako bi javnost bila obaveštena sa načinom izvršenja mere zabrane napuštanja stana.

„Neophodno je da se istakne da oprema koja se instalira licu lišenom slobode ne poseduje GPS sistem za praćenje“, ukazuje Radovanović.

Podsećamo, sinoć je predsednik Komsije za istraživanje ubistava novinara i izvršni direktor Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) Veran Matić saopštio je da je optuženi za ugrožavanje bezbednosti novinarke Ane Lalić Hegediš državljanin Francuske i Srbije S. I, pobegao iz kućnog pritvora.

Za juče je bio zakazan pretres u Višem sudu u Beogradu, kako bi se saslušao optuženi i kako bi se sud upoznao sa dokazima i priznanjem optuženog, kao i sa zapisnikom o ispitivanju oštećene Ane Lalić Hegediš.

S.I. je je 11. marta ove godine putem mesindžera na Fejsbuku uputio poruke pretnji, uvreda i govora mržnje Ani Lalić. Prilikom ulaska u zemlju, priveden je i pronađen je uređaj sa dokazom da je on izvršio krivično delo iz člana 138. Krivičnog zakonika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari