Mada su ga sportski direktor Ivan Tomić, potpredsednik Gordan Petrić i član klupske vlade Slavko Drljača na prošlonedeljnoj sednici Upravnog odbora jedva sačuvali od smene sa Partizanove trenerske klupe, Slaviša Jokanović i posle prvenstvenog remija sa Javorom tvrdi da se ne opterećuje onim što će biti posle preksutrašnjeg revanša sa Žilinom, do kada mu je jaka opozicija u vrhuški crno-belih oročila ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona, poljuljano poverenje, odnosno produžila rok za popravljanje trenutnih rezultata i igara.

– Možda ponekad zvučim čudno, prepotentno i arogantno u mom stavu da neću otići dok mi klub ne kaže da mu nisam potreban ili nađe bolje rešenje, izgleda kao da sve namerno iritiram, a ja u stvari ne znam zašto moram svaki put da se ponavljam, pravdam i objašnjavam… Ovde sam kao štit ispred svih nas. Založio sam svoj obraz, ali ponekad mi se čini da sam usamljen ili nas je veoma malo u toj priči. Niko mi ništa nije oročio, a to da li mi Upravni odbor veruju za ove dve utakmice stvarno ne znam. Kao što ne znam da li su i pre Javora i revanša sa Žilinom imali poverenja u mene. Ne razmišljam o tome šta će biti posle meča sa Slovacima, samo se bavim njegovom pripremom i očekujem da mi ekipa bude prava u tih 90 minuta – nema nameru mladi šef struke „parnog valjka“ da se povuče pred salvom unutrašnjih prozivki i spoljnjih kritika.

Neposredno posle gubitka dva boda u Ivanjici strateg dvostrukog uzastopnog šampiona Srbije konstatovao je da zbog „nezamislivih grešaka i dečijih bolesti u igri“ Partizan „nije ni zaslužio da pobedi“. Iako mu ni posle Pirove pobede u beogradskom duelu sa Apoelom i prošlonedeljnih 1:1 sa Žilinom nije bilo jasno mnogo toga što su (u)radili njegovi izabranici Jokanović ne sumnja da ga ekipa iz nekog razloga bojkotuje.

– Nemam takav utisak, niti tako razmišljam. To je bolesno razmišljanje. Tačno je da ima bolesnih, ali ne u mojoj ekipi. Kada sam govorio o dečijim bolestima, nisam mislio na mentalne. Ostaje nam da vidimo o čemu se radi, da li greške dolaze kao posledica straha ekipe, da li nam fizičko-taktički momenti nisu na odgovarajućem nivou ili igrači ne razumeju ono što objašnjavam. Zato ih posle svakog govora pitam da li im je sve jasno, pa tek kada kažu da jeste izlazimo na utakmicu – iako, po prirodi posla, najodgovorniji za ono što se dešava u svlačionici i na terenu, nekada veliki igrač ne kapira (ili neće to javno da izgovori) zbog čega je tako kvalitetan tim na tri poslednje evropske utakmice dao samo dva gola, napravio tek malo više prilika, imao toliko problema u organizaciji igre, defanzivi, s trčanjem, taktičkim zadacima i preuzimanjem odgovornosti.

Istina je kao i uvek negde između, grešilo se na sve strane i svim nivoima, ali i bežalo od iskrenog preuzimanja svog parčeta krivice, pa umesto da svi skupa gase požar, svako doliva ulje na vatru, a kriza dobija na žestini. I to u najgore moguće vreme – pred meč od čijeg ishoda zavisi evropska sudbina kluba u ovoj sezoni. Jokanović će sigurno komandovati tom bitkom, ali veliko je pitanje da li će trenersku palicu zadržati i posle tog gostovanja ili će je predati nekome drugome, a već se pravi red onih koji bi da uskoče u njegovu „kožu“ ili bi predsednik Đurić i njegovi istomišljenici da im obuku ovo, nikada tešnje odelo.

Tomić: Nisam ucenjivao ostavkom

Sportski direktor Ivan Tomić demantuje da je pred UO pretio svojom ostavkom u slučaju otkaza Jokanoviću, ali i niz drugih detalja burne sednice klupske vlade koji su procurili u javnost.

– Nikada ne bih ucenjivao klub u kojem sam proveo osam godina kao igrač i već dve i po radim kao sportski direktor. Nije istina da je bilo glasanja i preglasavanja o treneru, da sam za medije rekao da su zlo, a član UO Ljajić me optužio da sam potrošio pet miliona evra za dovođenje igrača. Samo sam argumentovano branio svoj stav, nudio rešenje za izlaz iz krize koja nije tako velika kao što se predstavlja i konstatovao da se kritika rada Jokanovića, a ne kažem da za nju nema prostora, pretvorila u pozivanje na linč – kaže Tomić.

Neizvesni Gavrančić i Krstajić

Povređeni organizator igre Almami Moreira juče je počeo sa laganim treniranjem, pa postoji mogućnost da se vrati u tim u meču sa Žilinom. Pitanje je, međutim, da li će u istoj utakmici u zadnjoj liniji biti štopera Gorana Gavrančića (preskočio meč sa Javorom, ni juče nije radio) i Mladena Krstajića (povredio se u Ivanjici).

Obradović potpisao za Saragosu

Ivan Obradović je juče i zvanično potpisao za Saragosu. Reprezentativac Srbije, prema ugovoru, biće član španske ekipe narednih pet sezona. Obradović se večeras vraća u Beograd kako bi se priključio pripremama Partizana za meč protiv Žiline, koji će mu biti poslednji u dresu crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari