U centru Požarevca počele su pripreme za brojne infrastrukturne radove, koje je neophodno obaviti pre njegovog pretvaranje u veliku pešačku zonu. Prva na redu je rekonstrukcija Bulevara, u koju će iz gradskog budžeta biti uloženo 15 miliona dinara.

Na ovom mestu biće formiran kružni tok, pošto se radi o veoma prometnoj raskrsnici, koja vodi ka Opštoj bolnici, Kostolcu i Velikom Gradištu. Osim infrastrukture, u ovom delu grada obaviće se i rekonstrukcija nekadašnje kafane «Bulevar», koja se nalazi pod zaštitom Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Smederevu.

– U toku je priprema tehničke dokumentacije za dobijanje građevinskih dozvola, a nakon toga sledi raspisivanje javne nabavke za odabir izvođača radova na adaptaciji. Pošto se radi o velikoj javnoj nabavci, za koju je neophodno najmanje dva i po meseca, očekujemo da radovi počnu oko 1. maja – izjavio je direktor JP Direkcija za izgradnju, Miodrag Stojković. Nakon rekonstrukcije ovog objekta, u koju će iz gradskog budžeta biti uloženo 12 miliona dinara, u nju će se preseliti pripadnici komunalne policije, koji su trenutno smešteni u Uslužnom centru.

– U saradnji sa «Elektromoravom», koja u ovom delu grada ima svoje sedište, urediće se i deo oko Narodnog muzeja. Tu će se postaviti nova rasveta, kontejneri i korpe za otpatke, kao i cvetni aranžmani, čime će ova lokacija dobiti reprezentativni izgled – najavio je gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević. Uređenje centra biće zaokruženo izgradnjom javne spratne garaže, što će biti poslednji korak ka formiranju velike pešačke zone u najužem gradskom jezgru. Projekat za nju je već urađen, a pre njegove realizacije obaviće se zamena vodovodnih, kanalizacionih i toplovodnih cevi kroz ceo centralni deo grada.

Biće asfaltirano 27 ulica

Prema planu Direkcije za izgradnju, u centralnom delu biće obavljena i rekonstrukcija gradskog parka, u koju će biti uloženo šest miliona dinara. Osim radova u centru grada, ove godine biće asfaltirano i 27 ulica i izgrađena nedostajuća mreža kišne i fekalne kanalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari