Ove godine će u Bijelom Polju početi izgradnja dva dječja vrtića, nova zgrada OŠ „Dušan Korać“, granični prelaz u Dobrakovu, sanitarna deponija, gradske saobraćajnice i mreže lokalnih puteva, najavili su direktor Direkcije za javne radove Crne Gore Žarko Živković i gradonačelnik Bijelog Polja Tarzan Milošević. Živković je kazao da će dječji vrtići imati ukupno 700 kvadrata, a radovi koji bi trebalo da počnu krajem ljeta vrijedni su oko 30 hiljada evra.

– Nova zgrada OŠ „Dušan Korać“ imaće oko 5.000 kvadrata. U njoj će biti smještena sportska dvorana, a imaće i otvorene sportske terene. U avgustu bi trebalo da počne izgradnja ove zgrade i da se završi do kraja septembra 2011. godine. Takođe, ove godine ćemo započeti izgradnju graničnog prelaza u Dobrakovu, kao i gradskih saobraćajnica i mreže lokalnih puteva, najavio je Živković.

Prema riječima gradonačelnika Miloševića, uskoro bi trebalo da počnu radovi i na izgradnji mosta preko Lima u mjestu Strojtanica. „Za ovaj posao je već izabran izvođač radova – preduzeće „Ćatić Co“ iz Dubrovnika, u saradnji sa „Konstruktorom“ iz Splita. Vrijednost ovih radova iznosi oko 453. 000 evra. Takođe, nastavićemo radove na izgradnji puta Tomaševo – Pavino Polje, a radovi na izgradnji zaobilaznice oko Bijelog Polja ulaze u završnu fazu i već je završeno oko 65 odsto posla na tom objektu“, kazao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari