Opština Bijelo Polje i Direkcija javnih radova Crne Gore u 2013. godini su realizovali značajne projekte, od kojih je rekonstrukciji gradske kapele, vrijednosti oko 250 hiljada evra, pri kraju.


– Radovi na kapeli su završeni. Ostalo je samo još da se uredi dvorište, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, naglasivši i to da su u poodmakloj fazi i radovi na izgradnji dječjeg vrtića u ulici Lenke Jurišević, vrijednosti oko milion evra. „Takođe, završena je i kuhinja u Domu za stare i biće ovih dana puštena u rad, kao sadržaj koji dodatno unapređuje boravak korisnika Doma za stare. Ulice Radomira Medojevića, Šukrije Međedovića i 3. januara biće uskoro osvijetljene. Radovi su završeni, ostalo je još samo priključivanje rasvjete“, istakao je Žurić.

Opština Bijelo Polje i Direkcija javnih radova Crne Gore za ovu godinu su, takođe, planirali značajne projekte, pa će se ući u realizaciju rekonstrukcije gradske tržnice, valorizaciju Đalovića pećine i drugih projekata koji će unaprijediti kvalitet života Bjelopoljaca, turističku ponudu i ekonomski ambijent u Bijelom Polju.

– Za izgradnju gradskog bazara izabran je izvođač radova, završena je građevinska dozvola i ubrzo će početi radovi. Takođe, ove godine će početi i izgradnja gradskog trga na potezu od Parka pjesnika do nekadašnje kafane Sutjeske, sa svim pratećim ulicama, a biće urađeni i novi kilometri asfalta. Sa direktorom Direkcije javnih radova Crne Gore Žarkom Živkovićem smo definisali principe na kojima će ove godine biti urađen projekat za valorizaciju Đalovića pećine, a napravili smo koncept i plan o asfaltiranju puta od Ravne Rijeke do Jasikovca i postavljenje žičare – gondole negdje na tom potezu, ukupne vrijednosti šest miliona evra, što bi značilo otvaranje srca Bjelasice sa bjelopoljske strane, dodao je Žurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari