“Ovo je poslednji trenutak da se nešto učini pošto se osećamo ugroženo”: Prosvetari obustavili nastavu u Zaječaru 1Foto: Miljko Stojanović / Danas

Protest prosvetnih radnika sve četiri srednje škole u Zaječaru počeo je danas u 10 časova, kao podrška  protestu koji se održava danas u Beogradu zbog napada na nastavnika u Bačkoj Palanci koji je pretučen na svom radnom mestu u školi.

Protest je organizovan u cilju iskazivanja nezadovoljstva zbog nastavka nasilja u školama prema nastavnicima i traženje hitne reakcije Ministarstva prosvete i Vlade RS, koja se odnosi na promenu zakonske regulative – izmena Krivičnog zakonika Vlade Republike Srbije.

“Protestu se priključuju i škole iz Zaječara. Ekonomsko-trgovinska škola, Medicinska, Tehniča i Gimnazija obustavljaju nastavu danas, ali smo mi danas u školi. Sa nama su i tri osnovne škole”, kazala je Jelena Cocović ispred Sindikata Unije Ekonomsko – trgovinske škole u Zaječaru.

Ona je kazala da zbog protesta danas nastave neće biti, a da su deca obaveštena da ne dolaze u školu.

“Ovo je poslednji trenutak da se nešto učini pošto se osećamo ugroženo”: Prosvetari obustavili nastavu u Zaječaru 2
Foto: Miljko Stojanović / Danas

“Pročitali smo proglas, održani su sastanci, a nastava se od sutra nastavlja normalno. Čekamo reakciju Ministarstva. Ovo je poslednji trenutak da se nešto učini pošto se osećamo ugroženo”, poručila je.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari