Ko su Direct drive, bend iz Zrenjanina, pobednici Gitarijade 1Foto: direct drive FB

Nikola, Aleksandar, Srđan i Julijan, članovi demo benda iz Zrenjanina „Direct drive“ upravo kao što i naziv benda kaže, pogodili su pravo gde treba svojom svirkom, energijom i pesmom.

Mladi rokeri osvojili su dve nagrade na juče završenoj 55. Gitarijadi u Zaječaru.

Prema jednoglasnoj oceni stručnog žirija Zrenjaninci su ostavili najbolji utisak, a njihov frontmen Nikola Nenin dobio je i novoustanovljenu nagradu za najbolji vokal „Momčilo Moša Radenković.

„Za nas je velika čast što smo proglašeni za najbolje, ova manifestacija ima dugu tradiciju i važno nam je šta smo nastupili i pobedili baš ovde. Kada je reč o našim daljim planovima, nakon snimljenog prvog albuma “Ruka za spas” koji je izdat krajem prošle godine, počećemo da radimo na novim pesmama“, kaže fontmen Nikola Nenin.

Prvi album Direct drive izdao je u novembru 2021. godine a muziku i tekstove potpisuje vokal Nikola Nenin, frontmen.

U zrenjaninskom bendu Nikola Nenin je vokal i svira gitaru, Srđan Lakičin svira bas gitaru a Aleksandar Nenin gitaru, dok je Julijan Vojin bubnjar.

Na ovogodišnjoj Gitarijadi nadmetalo se deset demo bendova, od kojih je pet, nakon dve polufinalne večeri ušlo u finale rok festivala, koji decenijama pruža podršku neafirmisanim bendovima.

Ako reči ne postoje

Ako reči ne postoje
Kako da širim vest
Radosnu onom koji voli

Da li, ono što osećam
U sebi i drugima
Mogu da podelim drugim?

Ako reči su listovi
A razum su grane
Od kojih se vatra razgori

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari