Ovo ulje je najbolje za prženje: Uz to štiti i srce i smanjuje simptome ekcema

Ostavite komentar


  1. Za 4.000 din po litri(900din 250ml), dinstaću na sopstvenih suzama i dodavati začine poput:
    -prašine iz novčanika
    -sitno seckanog računa kupovine

  2. Ovaj narod beduje, vi pričate o preskupom ulju za prženje. Sram vas bilo. Vratite se na svinjsku mast, sigurna sam da je bar 85 % zdravija od ostalih ulja a mnogo jeftinija od avokada. Isto sam ubeđena da to ulje nije baš toliko kvalitetnije od svinjske masti. Uradite dobru naučnu procenu i uverićete se i sami.

  3. Tako su mediji lozili narod kako je palmino ulje zdravo, pa posle nekog vremena dodjose zdravstvene potvrde da se pri visokim temp. menja njegova molekularna struktura, pa ulje postaje kancerogeno. Drugi problem je sto je ulje avokada prava egzotika i za mnogo bogatije zemlje. Nedavno sam bio u Danskoj i svaki dan pazario u marketu. Suncokretovo ulje je tamo teski luksuz jer pola litra kosta oko 700 din. Svi koriste ulje ud uljane repice koje je oko 300 din litar. Tekstovi o preskupoj hrani u najsiromasnijoj dzavi Evrope je neka vrsta provokacije i prst u oko velikoj vecini stanovnistva.

  4. Jedan avokado oko 200 DIN,pa mnogi ljudi u Srbiji nemaju mogucnost da bar probaju a vi pricate o ulju od avokada.Besramno i licemerno.

  5. Nisam ga video u prodaji.I ulje od koštice grožđa nije loše a mnogo je jevtinije.

  6. Ama prekinite da lažete narod o“zdravim“ uljima pa i o ulji od avokada ,koje je inače papreno skupo.Vratio sam se na upotrebu svinjske masti za kuvanje , i ako imam 71godinu,pre četiri pet godina ,ja sam sredio povišen holesterol.Dada je normalan.Imao sam i masne naslage na očnim kapcima .Sada su i one nestale i kapci su mi čisti kao i pre .Klopam i čvarke i slaninu ,ne preterujem ,a ulje je samo za salatu i za prenranac .Mast i čvarke kupujem u“Univeru“jer su kao domaći.Imaju i od magulice ali je za penzionera to skupo .Nema lepše nego kad se prži jaje na masti ili slanini.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.