"Ozbiljno vam kažem, eksploziv je u pitanju": Verbalna rasprava šetača sa ljudima koji pripremaju vatromet preko puta Beograda na vodi (VIDEO) 1Foto: Čitalac Danasa

Čitaoci Danasa poslali su redakciji snimak na kojem im dvojica nepoznatih muškaraca „brane prolaz“ Savskim kejom iz bezbednosnih razloga, zbog eksploziva koji je raspoređen na šetalištu tik uz reku Savu, preko puta Beograda na vodi.


Jedna građanka ušla je u raspravu sa dvojicom sredovečnih muškaraca, a njihov razgovor je snimio šetač koji se tu zatekao sa svojim ljubimcem.

„Ama, prođite gore, ima kablova, ima elektrike, ima baruta. Zašto ste takvi?“, obratio joj se jedan „pripadnik obezbeđenja“.

Umešao se  šetač pitanjem: „Šta je bilo, ne dozvoljavaju prolaz?“

„Ne dozvoljava, slave unapred“, odgovorila mu je sugrađanka.

Na pitanje šta će eksploziv na javnoj površini, i zašto ga nisu obezbedili, dobija odgovor „obezbeđen je, eto ja sam tu“.

Na konstataciju da nemaju nikakvu legitimaciju i da nisu obezbeđenje, muškarac odgovara: „Ozbiljno vam kažem, eksploziv je u pitanju.“

U nastavku dodaje da mogu da pozovu policiju, kao i da on „nije informisan u koju svrhu se eksploziv koji ‘obezbeđuje’, našao na keju“.

Čitalac Danasa koji je redakciji dostavio snimak pretpostavlja da je u pitanju naručeni vatromet u svrhu „proslave pobede“ SNS-a na lokalnim izborima, što se ustaljuje kao tradicija u nekoliko prethodnih izbornih ciklusa.

Sva dešavanja u izbornoj noći pratite na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari