Čak osam pogodaka postignuto je u sinoćnim mečevima D grupe Lige šampiona, ali i nakon goleada u Madridu i Mančesteru ista je meta, kao i odstojanje od nje. Borusija iz Dortmunda je dva puta vodila protiv Reala, ali je Mesut Ozil pogotkom u 89. minutu iz slobodnog udarca doneo bod svom timu.

Strelci za „milionere“ bili su Rojs u 28. i Arbeloa autogolom u poslednjem minutu prvog dela, dok je prvo izjednačenje „kralju“ doneo Pepe u 34. minutu. Ništa manje nije bilo interesantno ni u duelu Ajaksa i Mančester sitija, s tim da su Holanđani imali čak dva gola prednosti posle pogodaka De Jonga u 17. i 22. minutu. Jaja Ture je u 22. vratio neizvesnost u meč, dok je konačan rezultat postavio Aguero u 74. minutu. U samom finišu susreta poništen je pogodak „građana“ pošto se Aleksandar Kolarov našao u ofsajdu prilikom centaršuta.

Zlatan Ibahimović nije pogodio mrežu Dinama iz Zagreba, ali je asistirao za sva četiri gola „svetaca“ (4:0). Arsenal je imao „opipljivo“ vođstvo u Gelzenkirhenu (Volkot 18, Žiru 26), ali su Huntelar (45) i Farfan (67) sačuvali Šalkeu prvo mesto u grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari