U Opštoj bolnici u Požarevcu još uvek nije okončan izbor preduzeća koje će brinuti o ishrani oko 400 pacijenata, pa obroke za njih i dalje sprema gradski Crveni krst. Ova javna nabavka raspisana je još prošlog septembra, ali ni posle pet meseci taj postupak nije okončan. Javna nabavka bila je otvorena do 2. oktobra, a kao presudan uslov za izbor najboljeg ponuđača bili su istaknuti najpovoljnija cena i najduži rok za plaćanje.

Prema rečima Srećka Bosića, direktora Opšte bolnice, postupak još traje, jer je jedan od ponuđača, preduzeće „Avala“ iz Požarevca, uložio žalbu. – Za spremanje obroka, kao najpovoljnija, izabrana je jedna beogradska firma, ali je onda „Avala“ uložila žalbu. O toj žalbi odlučuje Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, od koje još uvek nije stigao nikakav odgovor – rekao je Bosić.

Obroci za pacijente ranije su se pripremali u bolničkoj kuhinji, kojom je do februara prošle godine raspolagala privatna firma „Renoar“. Njoj je zabranjen dalji rad prema rešenju Privrednog suda, jer je ugovor sa prethodnim rukovodstvom Zdravstvenog centra proglašen ništavnim, zbog nepoštovanja procedure javnih nabavki. Zbog toga se bolničko rukovodstvo istog meseca obratilo Crvenom krstu, koji od tada sprema obroke za pacijente, po dijetalnim receptima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari