„Za svađu je potrebno dvoje, ali ja neću da se svađam“: Koji je direktor poslušao Zlatibora Lončara i pričao sa svojim pacijentima?

Ostavite komentar


  1. Vrati bolovanje kao sto je bilo pre jer je ova prethodna samo napravila haos.

  2. A ovaj ministar kao ne zna zbog cega su pacijenti nezadovoljni, u njegovom SNS svetu je sve lepo, sve nezno, tamo se svi raduju…

  3. Да се лече опремом која је набављена до 2022? А 2023 и 2024, ништа се није куповало? Па не може министар(ка) здравља да зове доктора Синишу кад сматра да треба да га зове, односно кад доктор Синиша има слободног времена. Вероватно је главни конструктор ракете која ће да нас вине у звездано небо најуспешнијих нација на свету. Па зашто је докторирао у Словачкој, ови овде су глупи што су му дисертацију поништили. Зна се ко може финансијског мага и доктора да зове кад му се прохте

  4. Da bi zakazali pregled kod specijaliste pacijent mora prvo zakazati kod izabranog lekara pod uslovom da ima slobodnih termina kod specijaliste za taj mesec. Početkom meseca objavljuju se termini specijalista i oni obično budu istog dana zakazani za celi mesec, tako da se može desiti da nikada ne dodjete kod izabranog lekara u pravom trenutku tj. nikad ne zakažete kod specijaliste.Ako ste hitan slučaj obično vam daju uput za bolničko lečenje pa onda čekate po ceo dan na pregled jer prvo idu zakazani pacijenti.

  5. Zasto ovaj dilber nije u istraznom zatvoru zbog nepocinstava u doba pandemije Kovida ?!

  6. To kaze korumpirani covek koji je optuzen za malverzacije,ali zahvaljujuci gradonacelniku i partijskom sudstvu,oslobodjen.Sramota..

  7. Da se iz skupstinske kuhinje dostavlja hrana u bolnice (narocito porodiljama), a bolnicka servira poslanicima.

  8. Kako da zakažem pregled kod gastroenterologa,slobodnog termina nema već 4 meseca.

  9. Нису директори дошли зато што раде у приватним клиникама.Код нас у срем.митровици мали број др не ради приватно а они што раде у приватним клиникама не прегледају пацијенте у болници а иако прегледају то је као преко оне ствари.Здравство је у хаосу већ дужи период све док не буде одвојено приватно од друштвеног.Да се уведе или приватно или друштвено па да нам пацијенти у см не умиру на вратима дома здравља.

  10. Papir trpi sve.Lončar se pokazao u prethodnom mandatu. U državnim usatnovama možeš da umreš ali kod specijaliste nećeš doći na red. Privatno, kod istog tog specijaliste u roku od 24 sata zakažeš pregled. I onda te šiša ko ovcu. Ukratko ako imaš para lečićeš se, ako nemaš para možeš i da umreš. Niko neće da se potrese.

  11. Teško nama. Uz ovakvu vlast koja mrzi obrazovanje može se samo oċekivati da bude gore. Nepismenim narodom je lako vladati.

  12. Kako da nisu liste cekanja duge kad svaki doktor radi privatno ili ima svoju ordinaciju.

  13. Lično iskustvo .Najveći broj specijalista je potpuno nezainteresovan za problem pacijenta.Da li je u pitanju neznanje ili nezainteresovanost ili okupiranost da privatno zarade pare ne znam ali je tako i neće se sigurno promeniti ko god da je ministar.

  14. Uvek nova vlada i ministar pričaju lepe
    priče na početku mandata i obično znaju o čemu pričaju a posle sve po starom.Nedao ti bog da se razboliš,kad doktori one koji su izdvajati novac za njihovo školovanje gledaju kao da su im najveći neprijatelji i nerviraju ih kad kažu da nemaju para za pregled kod privatnika kod koga oni rade.

  15. Šta ce biti sa direktorima koji kupuju stare aparate za rad veceg procenta za sebe.Ko to kontrolise?

  16. Da se omoguci preko zdravstvenog osiguranja da se pregleda kod privatnika i operacije i magnetne rezonance vec posle mesec dana cekanja.Hitnim slucajevima i posle 24c.

  17. Dragi moj ministre u Zrenjaninu,bahata dr na onkologiji prima nagradu,za svoj bezobrazluk,i teror nad pacijentima..Direktor takodje,a obavesten o svemu.Magnetna nam NE RADI,( on tvrdi da radi) a svi dobili nazad upute,( navodno zakazali,ja u januaru) u aprilu,da zakazemo Kamenicu…Haos u zdravstvu

  18. Daleko smo mi od dobre usluge u zdravstvu. Daleko Daleko. Nažalost.

  19. Hrana u bolnicama , higijena usluga je za plakati !kad pacijent mora da nosi toalet papir ?jest da sam prošla s e evropske zemlje to nema nigde !!,

  20. Koliko pacijenata i nedoceka termin to vi gospodo iz socijalnog pokažite. !!!???

  21. Zlatibore,jesi opasan. Umesto što glumiš opasnost i frljaš se aparatima,podigni plate,pa sprovodi reforme,ili uskoro neće ko imati da ti upali aparate koje ste kupili

  22. Ovo je katastrofa u zdravstvu ne zna se koji ma svi zaposleni drsko i bezobrazno ponasanje a najgori zdravstveni radnici su na gerijatriji gradske bolnice najgori Dejan Trailov sram ga bilo za njegovo ponasanje

  23. Доктор Смрт је своје министарске способности доказао у претходним мандатима, а у овом новом мандату после хлађења на клупи за резерве ништа битно неће урадити за здравство, као ни његова претходница.

  24. Mi u Valjevu imamo dr Branku Antic koja je izvrstan lekar,dobar dijagnosticar , ljubazna i sposobna.

  25. Direktori treba da razgovaraju i sa sestrama ne glavnim sestrama jer retko koja glavna sestra ce reci pravu istinu. Obicna sestra nema pristup direktoru niti ih direktor pita bilo sta.

  26. Djaba aparati kada nema ko da radi,sve skolovane sestre odose jer nase zdravstvo ne priznaje strukovne i master studije.

  27. A odeljenje ortopedije kbc Zemun nema urin kese…… Prazne se umesto da se menjaju. Kaka da imamo za nesto skuplje….

  28. Zasto Tirsova nema Jedinstvenu listu cekanja za Magnetnu rezonancu? Zasto ubacuju Crnogorske drzavljane za nedelju dana na MR srca,a pacijenti sa tumorom na mozgu cekaju godinu dana?

  29. Nase zdravstvo je moglo da se ugleda i na zemlje u Evropi i svetu koje ( s dobrim razlogom!) ne dozvoljavaju paralelni rad i u drzavnom i u privatnom zdravstvu, ali ne, jedva se docekala prilika za mutljavine i javasluk!?! Cuj „pravo na rad“?! Pa, pravo na rad imaju i sudije, tuzioci i advokati pa ne mogu da rade i privatno i drzavno, kako li oni prezivljavaju?! Ajde, bre, doktori, ne filozofirajte! Tamo ili vamo!?! I dosta vise tog zakazivanja, cist imbecilizam! Covek dolazi kad je bolestan, tad mu treba pomoc a ne posle kad ozdravi ili mu je kasno ili cak, ne daj boze, prekasno. Niti jedan pravi doktor ne bi dozvolio ovakav sistem zakazivanja pregleda i liste cekanja, pa se vi, doktori, zamislite koliko ste „pravi“!?! A jos tu truckate i o preventivnim pregledima?! Sramota! Da nije tuzno, bilo bi smesno. Zbog ovakvog zdravstva stidim se i kao lekar i kao pacijent. Tesi me jedino to sto sam,ipak, veci deo svog rada i zivota poznavala mnogo humanije zdravstvo koje smo imali i koje smo lako, onako u hodu, s ovim porastom standarda i boljim uslovima rada mogli dovesti do savrsenstva a ne ovako iskomplikovati…

  30. Da bi bilo sve kako treba, prvo treba da zameni sve direktore po domovima zdravlja jer su isti upropastili sve što se moglo upropastiti. Vratili su domove zdravlja u kameno doba. Pokrali sve što je ostalo.
    Očerupali.
    I sad, zaposleni treba da vade fleke.
    A nemaju osnovna sredstva za rad, nemaju materijal, nemaju klimatizaciju, uniforme pocepane… Itd.. Itd……

  31. Proverite kako vam se ponašaju lekari na VMA kad je u pitanju jedan mlad život,a čini mi se da je parola vaše stranke ZA NASU DECU,ili mi koji nismo članovi vaše partije nemamo nikakva prava ZA NASU DECU,imam.sve crno na belo i mediji su mi na dohvat ruke da sve lepo i javno objasnim,pozdrav od samohrane majke JEDNOG I JEDINOG SINA

  32. NALED kaže da je više od 50% pacijenata zadovoljno????Muž 3 meseca, ne može da zakaže biopsiju prostate, nema termina ili su aparati pokvareni.Moraće privatno, košta oko 45 000 dinara. Kontrolu kod oftamologa, ne mogu da zakažem 4 meseca, moraću privatno da uradim. Ne znam samo gde i kad je rađeno istraživanje.

  33. Dokle više danas ovi prevaranti, dokazani, lažu i varaju. Pa upoznali smo tog tipa odavno

  34. U DZ Sumice, na spisku lekara njih 10 a svi na bolovanju. Kako to?!ko proverava bolovanja lekara.Jedva 2 doktora po smeni, non stop „pada“sistem pa ne moze da se zakaže kod izabranog lekara, el zakazivanje ne funkcioniše, guzve ne normalne, jos nece da te prime. Sedis u čekaonici ko debil, po ceo dan.

  35. Pa izjednačili nastavnicu likovnog sa doktorkom(govorim o platama),panduri(naročito saobraćajni) elita!!I posle čudo što je u toku masovni odlazak doktora!!Jeftini stanovi samo za pendrek i kundak(čuvaju vlast)!!!Proguglajte koje zanimanje u Nemačkoj je(ubedljivo)najplaćenije!!Uzgred,dozvoliše „prekvalifikaciju“,pa svaka kasirka i frizerka postade medicinska sestra,onda odu i kupe diplomu“visoke“privatne medicinske škole i eto!!!!

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras oko 19 sati počeo protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.