Pacijenti iz Niša se zbog prebukiranosti prebacuju za Beograd? 1Foto: Beta/ Slobodan Miljević

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević danas nije negirala da se pacijenti koji su hospitalizovani u Nišu zbog potvrđenog prisustva korona virusa prebaciju za Beograd jer postoji prebukiranost zdravstvenih  kapaciteta u tom gradu.

– Pacijenti se preusmeravaju tamo gde još uvek ima kapaciteta. Reč je o pacijentima sa najlakšom formom bolesti, koji su na korak od kuće- kazala je Kisić Tepavčević, odgovarajući na pitanje Južnih vesti, na konferenciji za novinare u Beogradu, da li je tačno da su danas oko 15 časova dva autobusa sa pacijentima smeštenim u privremenoj bolnici u Sportskoj hali “Čair” krenula za Beograd, i zbog čega.

Naš list je danas pre podne odbio takvu informaciju, kao i inforomaciju da je “doneta odluka da se pacijenti iz Niša, prvo lakši a potom i teži”, transportuju u zdravstvene ustanove klasičnog ili privremenog tipa u Beogradu.

Očevici su javili da se pacijenti iz hale “Čair” “ubacuju” u autobuse, a da među njima ima i nezadovljnih zbog takvog “maltretiranja”.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović je i danas uskratio odgovor našem listu na pitanje da li su takve informacije tačne, a ukoliko jesu, šta je razlog za preseljenje pacijenata iz Niša za Beograd.

Radovanović se, inače, izuzev u par izuzetaka, od početka epidemije ne oglašava u javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.