Pacijenti "Paunove" najavili novi protest, još uvek bez datuma o preseljenju bolnice 1Arhiva Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Pacijenti dnevne bolnice za bolesti zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“ u Paunovoj ulici najavili su za četvrtak protest ispred Ministarstva zdravlja, jer, kako tvrde, još uvek ne znaju datum kada će da bolnica biti preseljena u novi prostor.

Inicijativa pacijenata „Paunove“ podsetila je u saopštenju da je prošlo gotovo tri meseca od kako su „praktično izbačeni na ulicu“, navodeći da je došlo do drastičnog povećanja broja kriza, odustajanja od lečenja i recidiva pacijenata u svim terapijskim grupama i klubu.

„Stanje je alarmantno i zahteva hitno obezbeđenje humanijih i bezbednijih uslova za rad na lečenju, koje je dosadašnjim postupcima nadležnih ugroženo. Pružanje delimične podrške zbrinjavanja pacijenata, smanjenog obima, učestalosti i celovitosti terapije nije bilo izabrano lečenje ovih pacijenata“, navodi se u saopštenju.

Iz te inicijative su naveli da je na sastanku 3. oktobra sa zamenikom ministra zdravlja i predstavnika Instituta za mentalno zdravlje rečeno da će preseljenje bolnice biti za „nekoliko dana“, ali da je datum potpunog, adekvatnog i izabranog lečenja pacijenata u novom prostoru i dalje nepoznat.

Dodali su da su iz medija čuli da je rok za preseljenje pomeren „za još mesec dana, ili za 1. decembar“, ali da oni nisu dobili nikakvu zvaničnu informaciju i da će zbog toga novi protest biti održan ispred Ministarstva zdravlja u 18 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari