Svakog vikenda oko 20 pacijenata iz deset sela na padinama planine Suvobor, koji primaju injekcije, odlazi 30 kilometara u Čačak po terapiju, izjavio je juče odbornik Nove Srbije (NS) u Skupštini opštine Gornji Milanovac Boško Milovanović.


On je, obrazlažući zahtev za smenu direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, stomatologa Dobrosava Lazarevića, istakao da u Zdravstvenoj stanici u Pranjanima, koja opslužuje ta sela, vikendom nema dežurnog lekara i da građani moraju da idu autobusima do Čačka, bez nadoknade troškova.

Milovanović, čija stranka drugi put traži smenjivanje direktora Doma zdravlja, optužio je Demokratsku stranku da je mlade lekare zaposlene u Pranjanima uključila u predizbornu kampanju i da oni, umesto da u dane vikenda budu u ambulantama, idu po selima i agituju kod birača.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Mileta Vulović odlučno se usprotivio zahtevu NS ocenjujući da je to hajka opozicije na kadrove DS i da Dom zdravlja, u čijoj su nadležnosti Pranjani, odlično radi i da u njemu nema korupcije.

O tom predlogu se odbornici nisu izjašnjavali jer ih je predsednik opštine Milisav Mirković (SPS) pozvao na uzdržanost, da se ne bi rušila vladajuća koalicija, jer su blizu izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari