“Padala je kiša, a u našim očima tuga, jer nam po prvi put dolazi naš predsednik”: Kako su Vučića prvi put dočekali u Ćupriji? 1Foto: Kanal M RTV/Youtube/printscreen

Dan opštine Ćuprija obeležen je u nedelju 13. oktobra u svečanoj sali Osnovne muzičke škole “Dušan Smovran”, a predsednik lokalnog parlamenta i nekadašnji predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, govoreći o tome koliko je Ćuprija napredovala poslednjih godina, nije mogao da zaobiđe podršku predsednika Aleksandra Vučića, ali ni dan kada su ga Ćupričani prvi put dočekali sa „kofama vode“, i to baš na rođendan.

Dan opštine, kako je rekao, predstavlja krunu rada da ste nešto uradili dobro sugrađane u proteklih godinu dana ili niste.

“Odgovornost, želja za više, preispitivanje da li je moglo bolje. Ono što je sigurno da smo maksimalno iskoristili naše kapacitete i maksimalno smo dali sebe, naše srce, za moj rodni grad, za našu Ćupriju. I tako 11 godina. Nakon Dana opštine uvek osetim veliko rasterećenje i novu energiju da više i bolje radim, kako bismo našim sugrađanima pružili mogućnost da sa ponosom kažu da su Ćupričani. Da li ima nezadovoljnih – ima. Ne znam, ali mislim da sam ja najnezadovoljniji”, istakao je Erić pa dodao i razloge zbog čega je nezadovoljan.

“Osećam da mene najviše boli svaka rupa u asfaltu, brzina izvođenja radova, očekivanja za realizaciju projekata koje očekujemo, rekonstrukcija najznačajnijije zdravstvene institucije u Pomoravlju Opšte bolnice, zatim mosta na Velikoj Moravi, Atletske dvorane”, navodio je on redom, a onda dodao da zna kakva je Ćuprija bila nekada a kakva je danas.

“Da li se sećate ove sale? Ovde smo dočekali prvog potpredsednika Vlade, danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, samo nekoliko meseci, neću reći, kada smo dobili mandat da preuzmemo vlast nego baš poverenje naših sugrađana. Padala je kiša, a u našim očima tuga, jer nam po prvi put dolazi naš predsednik, na njegov rođendan, a mi ga dočekujemo sa kofama punim vode, jer je krov prokišnjavao na sve strane. Kapljalo je svuda, sivo, sumorno i tužno. Ali nam je on tada ipak dao nadu i dao apsolutnu podršku za sve ono što će se kasnije desiti ovde u Ćupriji. Popravili smo krov, zatim uredili fasadu po standardima energetske efikasnosti i na kraju sredili ovu salu”, emotivno i slikovito je govorio Erić.

Podsetio je da u ovom gradu godinama unazad nije bilo pozorišnih predstava, bioskopa, kulturnih manifestacija, ali da sada “mogu da kažu da su uspeli smo uspeli i podigli tu lestvicu visoko”.

Onda je upitao prisutne da li se sećaju bazena, “zapuštenog olimpijskog bazena”.

“Grad koji je 60-tih godina bio jedan od plivačkih i vaterpolo centara u Srbiji čekao gotovo pola veka da ponovo ima gradsko kupalište. danas mogu apsolutno da kažem da je to najlepšti i najposećeniji bazen u centralnoj Srbiji, ali idemo i korak napred. Završili smo projektnu i tehničku dokumentaciju, dobili smo građevinsku dozvolu za izgradnju zatvorenog bazena u okviru kompleksa Slavija”, podsetio je Erić.

Na svečanosti je rečeno da su bolji uslovi za život i razvoj dece na prvom mestu prioriteta opštinske vlasti u Ćupriji.

Počasni građanin opštine Ćuprija ove godine je Darko Glišić, ministar za Javna ulaganja u Vladi Republike Srbije, a plaketu mu je uručio Ninoslav Erić. Priznanje je dobio posthumno i Vladan Cvetković Ficko za osnivanje pozorišta u gradu na Moravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari